Annons:

”Fulla vuxna och barn är precis samma sak”

Mojje spelar på Primes Sommarfestival i Vimmerby i morgon. Foto: Peter Knutsson

”Fulla vuxna och barn är precis samma sak”

Barnstjärnan Mojje gör sin första spelning i Vimmerby i morgon. Mojje står för det största ungdomliga inslaget på Primes stora sommarfestival. – Det ska bli svinkul, säger han.

Annons:

Mojje, eller Morgan Johansson som han egentligen heter, får fullt upp i morgon. Först blir det spelning i Linköping – och sedan full kareta till Vimmerby för en spelning på Primes sommarfestival.

– Det blir att kasta sig upp på scenen. Jag hoppas publiken har tålamod och är snälla när vi kommer, för jag kommer var jäkligt stressad, säger han.

”Älskar det jag gör”

Mojje blev en stor barnsuccé tillsammans med Niclas Wahlgren i början av 2000-talet. Tillsammans gjorde de tv-serien ”Nicke & Mojje” som sändes i TV4. Duon släppte även låtar från programmet på CD.

Sedan dess har Mojje deltagit i en mängd olika tv-program, varit programledare för Lattjo Lajban och släppt flera skivor. I sommar gör han en mängd olika spelningar.

– Det är nästan mer vuxna än barn nuförtiden och det är jäkligt roligt. Det är allt från treåringar till 53-åringar.

Vad är det som gör dig populär bland barn?

– Jag vet inte, men har man gjort tillräckligt bra låtar och är genuin i det man gör tror jag att det fungerar. Sedan älskar jag det jag gör på riktigt.

”Helt galna”

Lasse Åbergs och Klasse Möllbergs Trazan & Banarne är förebilder.

– Det är mina idoler, jag har snott allt från Trazan & Banarne. De har skrivit kvalitativa poplåtar som båda vuxna och barn kan gilla.

Är det annorlunda att uppträda för barn?

– Fulla vuxna och barn är precis samma sak, men annars är det lite annorlunda. Tycker barn om en så är de helt galna.

Vad händer i framtiden?

– Jag har lite på gång på SVT, men jag kan inte prata om det riktigt. Efter turnén ska jag vara ledig i ett halvår och bygga hus. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt