Annons:

Anna och Petra kastar sig ut och öppnar skobutik i grannlokalen

Anna och Petra Pettersson kommer utöka och öppna skobutik i Vimmerby till våren 2023. Foto: Privat

Anna och Petra kastar sig ut och öppnar skobutik i grannlokalen

Anna och Petra Pettersson på Stuneks utökar sin verksamhet och öppnar till nästa vår skobutik i Sko-Nisses tidigare lokal i centrala Vimmerby. 
– Det är lite av skräckblandad förtjusning, säger Petra Pettersson. 

Annons:

Sko-Nisse startade i Hultsfred för 50 år sedan och har funnits i centrala Vimmerby sedan 1994. Gunilla Martinsson släppte under torsdagen nyheten om att det anrika företaget går i graven senare i sommar. 

Butiksgrannen Stuneks har bestämt sig för att utöka sin repertoar och öppna en skobutik i samma lokal. 

– Jag själv är förvånad över att vi ska bli skohandlare men vi känner att det är ett bra beslut. När vi fick höra att Gunilla skulle lägga ner var vi jätteledsna då vi har trivts så bra med våra butiksgrannar. Vi var till en början väldigt ledsna innan idén väcktes om att vi ska utöka och sälja skor. Det är lite vågat men vi känner att det kan bli bra, säger Petra Pettersson. 

"Måste vara fler"

Att kliva in i en helt ny bransch ser Petra Pettersson som en spännande utmaning. Sko-Nisse har butiken kvar till sista augusti och Stuneks siktar på öppning till våren 2023.

– Jag är ganska van vid handel och inköp, men det är inte riktigt som BH-inköp. Vad gäller skor köper man in nästan allt ett halvår i förväg. Det finns mycket att lära sig så jag behöver hösten till att läsa in mig på alla märken och material, säger hon. 

Petra Pettersson skrev på kontraktet i maj och åker på en skomässa i augusti. Stuneks drivs i dagsläget av Petra och Anna och en timanställd. 

– Jag har räknat på att vi måste vara fler när vi öppnar skoaffären. Just nu är det fullt fokus på sommarförsäljningen. Beslutet är fattat om att vi ska öppna skobutik och vi får ta de stora frågorna senare.

"Helt nytt och jättespännande"

Hon ser fram emot att utvidga företaget och skapa en ny butik i skons tecken. 

– När jag försökte lägga ner och sälja Stuneks 2018 ville jag bli fotvårdare och nu får jag bli fotvårdare. Det är ingen lätt uppgift, men Gunilla och Anette har lovat att hjälpa till om det är något som behövs. Det är helt nytt och jättespännande. Jag tror att det kommer gå jättebra med kundernas hjälp. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt