Annons:

  • I dag öppnar Stuneks sin nya butik: ”Outfit från topp till tå”

    Anna Pettersson, Annelie Gustavsson, Petra Pettersson och Carola Nally öppnade Stuneks Skor på onsdagsförmiddagen. Foto: Ossian Mathiasson

  • I dag öppnar Stuneks sin nya butik: ”Outfit från topp till tå”

    Stuneks klassiska neonskylt tar plats på en egen hylla i butiken. Foto: Ossian Mathiasson

  • I dag öppnar Stuneks sin nya butik: ”Outfit från topp till tå”

    Den nya butiken har försetts med både kläder och skor. "Vi har blandat upp sortimentet lite mer för att man ska kunna få en hel outfit från topp till tå", säger Anna Pettersson. Foto: Ossian Mathiasson

I dag öppnar Stuneks sin nya butik: ”Outfit från topp till tå”

Vimmerbyföretaget Stuneks har funnits sedan 1951. Nu utökas repertoaren med skobutik som slog upp portarna på onsdagsförmiddagen. 
– Det är jätteroligt samtidigt som jag fortfarande är nervös, säger Anna Pettersson en stund efter öppningen. 

Annons:

Mor och dotter, Petra och Anna Pettersson, utökar sitt företag Stuneks genom att komplettera med en skobutik sedan grannen Sko-Nisse avvecklats i augusti. I dag öppnade skobutiken upp i Sko-Nisses tidigare lokal och många personer kom för att få sig en bild av Vimmerbys färskaste butik. 

– Det är ett nytt jobb och en ny bransch som vi kliver in i. Det har varit mycket att göra de senaste månaderna men det går åt rätt håll och nu är det bara att köra. Det känns som att många är glada för att butiken lever vidare. Det är viktigt att någon vågar göra något. Vi öppnar i rätt tid också, säger Anna Pettersson. 

Den 200 kvadratmeter stora butikslokalen har försetts med nytt golv och personalen har på sistone satt sin egen prägel på butiken.  

– Det har inte varit för stressigt utan vi har kunnat göra det på riktigt, säger Anna Pettersson. 

"Blandat upp sortimentet"

Sortimentet består av skor för barn, dam och herr och damkläder. 

– Vi har blandat upp sortimentet lite mer för att man ska kunna få en hel outfit från topp till tå. Butiken har inte bara skor utan vi har även tagit in en del kläder i sortimentet plus att vi har den befintliga butiken med från bh/trosor, säger Anna Pettersson. 
Personalstyrkan har utökats med två medarbetare – Annelie Gustavsson och Carola Nally – nu när Stuneks har två butiker. 

Petra Pettersson ser fram emot att börja jobba med skor även om det kommer kännas lite ovant. 

– Det är spännande att vi ska lära oss att prova ut skor. Det är nya material och nya storlekar men vi har bra kunder som vi får prova på så det brukar funka bra. Jag vill tacka Anna, Annelie och Carola som har jobbat med utformningen av den nya butiken och jag tycker att det är jättefint, säger Petra Pettersson. 

Vimmerbyborna Elsie Axelsson och Eivor Karlsson tog chansen att titta in i Stuneks nya butik.

– Vi tycker att det är jättebra och både Anna och Petra är jätteduktiga. Det har alltid varit roligt att gå in och handla i deras butik. Vi har gått hit för att kolla lite grann och sen kan vi gå hit en annan dag när det inte är så stressigt, säger Elsie Axelsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt