Annons:

Här är öppningsdatumet för nya skobutiken – utökar personalstyrkan

Anna Pettersson och Petra Pettersson planerar öppna sin skobutik den 15 mars. Samtidigt har personalstyrkan utökats med två. "Det känns så spännande och roligt", säger de. Foto: Lotta Madestam

Här är öppningsdatumet för nya skobutiken – utökar personalstyrkan

Anna och Petra Pettersson planerar öppna sin skobutik den 15 mars. Samtidigt håller man på att bygga upp ett digitalt showroom, med målet att starta en webbshop.
– Genom satsningen på en skobutik har vi vuxit med två anställda, säger Anna Pettersson.

Annons:

Mor och dotter, Petra och Anna Pettersson, utökar företaget Stuneks genom att komplettera med en skobutik sedan Sko-Nisse avvecklats i augusti.

– Det är mer än man tror med att öppna en butik, säger Petra Pettersson. Skobranschen är dessutom en helt annan bransch, där jobbar man inte riktigt på samma sätt, det är nya leverantörer och nya avtal. Men det är en mycket stor fördel att vi tar över en skobutik.

Vågar sätta ett öppningsdatum

Nu är renoveringen och iordningställandet så långt kommet att man vågar sätta ett öppningsdatum.

– Planen är att vi ska öppna den 15 mars. Det som känns lite oroligt är att det ska bli kallt igen, med flera minusgrader framöver, säger Anna Pettersson.

– Vi vill ju att våren ska ha kommit då, för vi står med bara vårskor och rena sommarskor ingenting annat, tillägger hon.

Genom att företaget Stuneks växer med även en skobutik har personalstyrkan utökats.

– Vi har anställt två, Annelie Gustavsson som skoansvarig, och Carola Nally. Vi har fått tag i jättebra personal – det är a och o.

Leveransproblemen håller i sig

Anna och Petra märker fortfarande av att det råder leveransproblem. Det gör att man hunnit få runt en tredjedel av alla beställda skor.

– Så här långt har vi fått runt 600 par och hoppas det ska hinna komma ytterligare tusen innan vi öppnar, säger Petra Pettersson. Samtidigt har folk fått en helt annan acceptans till att allt inte alltid kommer som det ska.

Ska sätta sin egen prägel på butiken

Båda är förväntansfulla inför premiären. Den 200 kvadratmeter stora butikslokalen har fått nytt golv som gör butiken ljusare. Nu återstår att sätta en egen prägel på den och lite annat småfix.

– Vi vill ju få det lite mer personligt, jag har en målbild, säger Anna Pettersson. Vi kommer stänga två dagar inför premiären för att få till den där sista touchen. Det ska bli så roligt, vi är så förväntansfulla.

Kommer kunderna märka någon skillnad på sortimentet med er som ägare?

– Jo, men det kommer de göra. Sakta men säkert kommer vi smyga in en lite annan prägel. Vi har en del nya märken, ett bland annat från Italien och ett från USA. Det är välkända märken, men nytt för Vimmerby.

Ett digitalt showroom

Stuneks erbjuder redan nu en service till kunder som typ har sommarboende i Vimmerbytrakten, som vill kunna handla året runt även att de bor på annat håll i landet.

Så man är mitt uppe i arbetet med att bygga upp ett digitalt showroom, där målet är att utveckla det till en webbshop, som man jobbat med en tid.

– Vi börjar med underkläder, det är den viktigaste biten för Stuneks. Vi skickar redan idag trosor och BH till hela landet, säger Petra Pettersson.

Hur ser ni på konkurrensen som blir i Vimmerby?

– Vi ser oss inte som konkurrenter till Downstairs, utan som kollegor. Vi träffades på skomässan och det visade sig att vi köpte samma märke, men ändå helt olika. Vi köpte mer outdoor och de mer street, så vi kan skicka kunderna mellan oss utifrån efterfrågan, säger Petra Petersson.

– Det känns som vi har ett bra samarbete i Vimmerby inom handeln, så gör vi exempelvis med Lindex när det kommer till underkläder. Det är viktigt att vi hjälper varandra för att kunna erbjuda en bra handel.

Startar i ett tufft läge 

Mor och dotter satsar i en tid när världsläget är tufft.

– Nyheterna bara manglar ut om lågkonjunktur, så det är klart det är en fara. Det är samtidigt bättre att börja när läget är tufft, jämfört med det motsatta. Stuneks har ändå funnits sedan 1951, så det har varit några nedgångar och överlevt. Folket bestämmer, de påverkar vad som ska finnas i staden.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt