Annons:

My blir ny hovmästare på Björkbacken:

My Kratz blir ny hovmästare på Björkbacken Kök & Scen i Vimmerby. Foto: Privat

My blir ny hovmästare på Björkbacken: "Riktigt förväntansfull"

Efter en period inom förskolan återvänder My Kratz till restaurangvärlden. Vimmerbybon blir ny hovmästare på Björkbacken Kök & Scen.
– Jag är suppertaggad och riktigt förväntansfull, säger hon.

Annons:

My Kratz började sommarjobba på Björkbacken redan 2007. Det var hennes allra första sommarjobb.

– Sedan blev jag kvar där ett tag och jobbade både somrar och julbord. Därefter blev det några andra restauranger och nu senast kommer jag från förskolan, men har varit mammaledig i ett år, berättar hon.

My, som bor i Vimmerby, har arbetat inom förskolan till och från sedan 2011. 

– Jag har varvat lite med andra jobb bredvid och lite julbord och sådär. 

Saknat branschen

Att bli hovmästare på Björkbacken Kök & Scen är något som hon verkligen ser fram emot. 

– Det här var en chans som dök upp och jag kände att jag bara måste söka jobbet. Vissa chanser får man bara en gång. Det ska bli så kul att göra den här satsningen. 

Har du saknat restaurangbranschen?

– Ja, det har jag verkligen gjort. Det märks väl eftersom jag sökt mig tillbaka under min tid som mammaledig. Jag är en väldigt social person och tycker om arbeten där man får vara just det. Därför har jag återvänt till och från sedan jag slutade och nu dök ett perfekt jobb upp.

Hon kommer jobba nära köksmästaren Simon Johansson och vice kökschefen Mathias Ljung.

– Jag har jobbat lite under julborden och märkt vilket lyft det har blivit och att man får mycket positiv respons. Det ska bli kul att jobba med två så skickliga kockar och duktiga och supertrevliga personer. Det ska bli superkul att bli en del av deras gäng.

Vad kommer du tillföra?

– Jag hoppas att jag tillför väldigt mycket glädje. Jag tycker om att ha kul på jobbet, men är också väldigt noggrann. Jag vill att det ska vara noggrant och att det syns att man jobbar med finess. Jag hoppas kunna tillföra det där lilla extra till restaurangen. Jag hoppas att man ska märka att det är ett bra, sammansvetsat gäng och att jag är med och gör det finstilta. Jag kommer servera, men också mer ha en övergripande roll och jag är en person med ganska mycket kontrollbehov, så det ser jag fram emot.

Börjar i maj

My Kratz tillträder jobbet som hovmästare den 1 maj.

– Det känns superkul och spännande. Det är lite pirrigt, men jag är verkligen taggad och peppad. Jag är riktigt förväntansfull.

Hur ser du på konkurrensen i Vimmerby?

– Sommaren är ju vår största del eftersom vi är en hotellrestaurang. Men de här koncepten som man har kört, exempelvis Abba-konserten och Dan Reed, har verkligen funkat och jag tror att Vimmerbyfolket gillar de här evenemangen. Det gäller att fortsätta med det och likaså räkfrossa, julbord och så vidare. Julborden var en väldigt stor succé.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt