Annons:

Känd komiker ska få Vimmerbyborna att må bra:

Ståuppkomikern Özz Nüjen kommer till Vimmerby och Björkbacken för en humorshow på lördagskvällen. Foto: Elias Sado/Pressbild

Känd komiker ska få Vimmerbyborna att må bra: "Sju timmars material vispas runt i mitt huvud"

Ståuppkomikern Özz Nûjen utlovar en skrattfest på Björkbacken i Vimmerby i morgon kväll. 
– Jag vill att publiken ska må bra och skratta så snoret rinner, säger han i en intervju med vår tidning inför morgondagens föreställning. 

Annons:

Björkbacken har nu när coronarestriktionerna lättat valt att återuppta sin helhjärtade satsning med att få den svenska humoreliten till Vimmerby. Det är ett drag som har fallit väl ut.

Flera av de största komikernamnen står uppradade till standup-kvällarna och nu har det blivit dags för Özz Nûjen att bjuda Vimmerbyborna på ett gott skratt.

Han är en av Sveriges mest kända och folkkära ståuppkomiker och ser med tillförsikt fram emot lördagens humorshow.

– Jag hoppas att det kommer folk och att vi får en rolig stund tillsammans. Jag brukar alltid säga till folk att ta med sig någon som man gillar att skratta ihop med, då blir mina shower ännu bättre. Att jag får börja köra standup igen är en enorm tillfredsställelse, jag har verkligen saknat att stå på scen och möta min publik. Det ska bli jättekul att skoja och ha roligt med publiken i någon timme. Jag älskar min publik för att de tar sig tid, skaffar barnvakt och kanske bokar in hotellövernattning för att komma och titta på mig. Jag är jättetacksam över att jag får göra det jag gör, säger Özz Nûjen. 

"Sju timmars material vispas runt i mitt huvud"

Det är med stor glädje som han har återvänt till komikerscenen efter coronapandemin som har ställt till det ordentligt.

– Jag har haft näringsförbud i ett och ett halvt år på grund av pandemin. Lättnaderna betyder otroligt mycket för mig. Jag har under pandemin fått helt andra insikter, insikter som gör att man får nya åsikter, säger Özz Nûjen och utvecklar sitt resonemang: 

– Även om det var jättejobbigt för mig och mitt bolag så drabbades inte jag så hårt som privatperson. Jag har ändå haft en karriär men jag tänker på alla mina kollegor som var nya i branschen och alla tekniker som blev av med jobbet och fick söka nya jobb. Jag tänker också på alla de människor som råkade illa ut och var tvungna att se till att vårt samhälle fungerade. Jag fick helt nya insikter under pandemin. 

Vad kan du säga om morgondagens show som du ska bjuda på i Vimmerby?

– Jag har mellan sex och sju timmars material som vispas runt i mitt huvud. Vad jag uppträder med beror på vad det är för dag, hur jag själv känner mig, hur publiken är sammansatt och vad som händer i lokalen. Jag kan skryta utan att det blir skryt, jag är en av Sveriges bästa på att improvisera på scen. 

Har varit iväg på Norrlandsturné

Han gillar att ta upp dagsaktuella saker, saker som har hänt och saker som han tänker på. 

– Jag vill att publiken ska må bra och skratta så snoret rinner. Det är därför jag gör det. Jag älskar standup och stå inför publik och få folk att må bra. Jag är också den där typen som gillar att retas och sticka till lite.

Han har den senaste tiden varit iväg på en Norrlandsturné med Riksteaterns föreställning ”Laika” och var så sent som i onsdags i Kalix.

– Det var den 30:e föreställningen och jag har 25 föreställningar kvar med ”Laika”.

Henrik Hjelt står på Björkbackens scen i slutet av november och Ann Westin i slutet av januari. Det är vad som återstår vad gäller programmet för standup-kvällarna.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt