Annons:

Komiker ger försmak av helgens show: ”Massa material om en pandemi som ingen vill höra

Komikern Henrik Hjelt ser fram emot lördagens show på Björkbacken i Vimmerby. Foto: Daniel Stigfelt/Pressbild

Komiker ger försmak av helgens show: ”Massa material om en pandemi som ingen vill höra"

På lördag blir det en ny skrattfest på Björkbacken i Vimmerby.En av Sveriges största komiker Henrik Hjelt intar scenen och ger försmak av vad publiken kan förvänta sig av showen.
– Vi komiker har samlat på oss massa material om en pandemi som ingen vill höra, säger Henrik Hjelt. 

Annons:

Standup-satsningen på Björkbacken i Vimmerby har tagits emot med varm hand. Tre lyckade tillställningar har genomförts och den fjärde komikern som kommer till Vimmerby för en show är Henrik Hjelt.

– Alltid spännande att komma till en stad där man inte har uppträtt tidigare och samtidigt se vad som funkar i Vimmerby, säger Henrik Hjelt.

Vad kan du säga om den show som du ska bjuda på i Vimmerby? 

– Det kommer bli en hel del spännande nytt, lite experimentell känsla. Hela samhället har gått igenom en pandemi och som komiker skriver man oftast om det som händer omkring en och ligger närmast. Nu har vi passerat pandemin och vi kliver ut och scenerna är öppna igen. Vi som komiker är taggade till tänderna och har samlat på oss massa material om en pandemi som ingen vill höra. Helt plötsligt kastas man in i en ny skapandeprocess, säger Henrik Hjelt. 

"Blivit hårdare tongångar"

Den folkkäre humoristen har sedan de lättade coronarestriktionerna varit ute och rest en del i landet och lagt märke till att vissa saker har förändrats.  Det kommer han ta upp under sin show i Vimmerby.

– Jag upplever att vi svenskar har blivit lite rakare i vår dialog i och med pandemin. Vi är inte kända för att gå fram till en person och ”in your face” säga vad vi tycker och tänker utan vi är lite försiktiga. I och med pandemin var vi tvungna att säga till människor som inte skötte sig så det är ganska mycket som jag kommer ta upp och som jag tycker är spännande, säger han och fortsätter: 

– Många har ju gått över till digitalt arbete och jag läste i en rapport att det har blivit hårdare tongångar. Det är lätt att vara ett nättroll där man är gömd på nätet. Så har det blivit inom företag där man tänker ”jag vet att jag inte kommer träffa den här personen i kaffeautomaten efter mötet utan jag kan gå på lite hårdare”. Annars blir det egna funderingar, tankar och tillkortakommanden som ska ventileras. 

"Kul att göra något här och nu"

Henrik Hjelt tycker att det är fantastiskt kul att få komma ut och köra live igen. 

– Det är viktigt att komma ut och känna sig för i hela landet, vad är det som funkar i dag och vad är det man tänker och tycker. Jag kommer inte med en föreställning som är repeterad och här är det ingen vägg mellan scen och publik. Alltid kul att göra något här och nu, improvisera och bolla med publiken. Det är det som är så kul med standup.

Vad känner du till om Vimmerby?

– Jag har tre barn så ALV (Astrid Lindgrens Värld) såklart. Jag har passerat Vimmerby många gånger då mina föräldrar hade ett litet ställe på södra Öland förut. Jag känner också till Åbro och MX World Collection. Det är alltid roligt att komma till orter som man har passerat.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt