Annons:

  • Efter jättevarslet hos hustillverkaren:

    Folk är nervösa över sina jobb, säger Roger Pettersson, GS-fackets ordförande på Boklok i Gullringen. Foto: Simon Henriksson

  • Efter jättevarslet hos hustillverkaren:

Efter jättevarslet hos hustillverkaren: "Folk är nervösa över sina jobb"

I mitten av februari kunde Dagens Vimmerby berätta att hela 65 anställda på Boklok i Gullringen varslas om uppsägning. Hur många som i slutändan får gå är ännu oklart.
– Folk är nervösa över sina jobb såklart, säger Roger Pettersson, klubbordförande på GS-facket på Boklok.

Annons:

I mitten av februari kom beskedet som gällde en tredjedel av personalstyrkan på den stora hustillverkaren Boklok i Gullringen. 50 yrkesarbetare och 15 tjänstemän varslades då om uppsägning. 

– Det är tråkigt. Det är skittråkigt till och med men samtidigt var det lite väntat. Det är så många husfabrikanter runt omkring som sagt upp folk, så att vi skulle bli drabbade också är ingen jätteöverraskning. Det är en oro man till viss del gått med, berättade Roger Pettersson, klubbordförande på GS-facket på Boklok samma dag som nyheten briserade.

Nu har det gått två veckor och ännu har några förhandlingar inte påbörjats.

– Det har inte hållits någon sittning ännu. Det är på gång med förhandlingar, men vi har inte suttit ned ännu. Vi har ett datum, men det är inget jag vill gå ut med, säger Roger Pettersson. 

"Nervösa över sina jobb"

Stämningen bland de anställda är förstås påverkad av storvarslet.

– Folk är nervösa över sina jobb såklart. En del är småledsna, men många förstår varför det händer också. Det är bara att titta på omvärlden, säger han. 

Hur snart hoppas du att ni kommer i mål?

– Jag törs inte säga något. Det spörs hur förhandlingarna går. Kommer vi överens kan det gå fort, blir vi oense drar det ut på tiden. Så är det ju. 

Hoppas det går snabbt

Hans förhoppning är dock att det ska gå snabbt. 

– Ovissheten är jobbig för alla, så ju snabbare det blir klart desto bättre är det. 

Vad säger din erfarenhet om hur lång tid det kan ta innan de som sägs upp får veta det?

– Jag har bara varit med om det en gång tidigare faktiskt och det var för tio, elva år sedan på ett annat företag. Jag har inte så stor vana av det här. Det är ju ingen vanlig förhandling och inget man gör dagligen eller ens i veckan eller månaden. Men vi har bra stöd och backning uppifrån.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt