Annons:

Vimmerbybon blir ny butikschef för Dollarstore:

Vimmerbybon Ronny Hellenstierna är ny butikschef för Dollarstore i Vimmerby. Foto: Privat/Mostphotos

Vimmerbybon blir ny butikschef för Dollarstore: "Inspirerande och kul"

Efter nästan fem år som butikschef på Jem & Fix har Ronny Hellenstierna gått vidare till en ny tjänst. På måndag tillträder han som ny butikschef för Dollarstore i Vimmerby.
– Det känns inspirerande och kul, säger han.

Annons:

Dollarstore i Vimmerby har fått en ny chef. På måndag är det dags för Ronny Hellenstierna att ikläda sig rollen som butikschef för den stora butiken i Vimmerby. 

– Jag är lite pappaledig den här veckan och börjar på måndag, berättar Ronny Hellenstierna när vår tidning når honom.

Hur känns det att ta det här jobbet?

– Det känns inspirerande och kul. Det blir lite större ansvar, lite mer varor och lite fler anställda. Jag tror att det blir bra och ser fram emot det. 

"Ny utmaning"

Dollarstore har drygt tio anställda i Vimmerby. 

– Det är lite fler anställda än jag haft under mig tidigare, men det är för att kunna täcka hela arbetstiden under våra öppettider.

Vad fick dig att bli intresserad av jobbet?

– Jag fick nys om att det var ledigt efter att ha pratat med en som jobbar där. Men mer eller mindre så hann jag inte söka det, innan det ringde en från en rekryteringsfirma. De kollar givetvis runt med personer som har liknande positioner i dag. 

Ronny Hellenstierna kommer senast från en liknande roll på Jem & Fix i Vimmerby. Dessförinnan var han både säljare och sedermera butikschef på Elon i nästan åtta år. 

– Det blir lite av en ny utmaning för mig. En stor anledning var också att jag kommer till andra arbetstider, som passar lite bättre när man har yngre barn. 

Ska bli upplärd

Dollarstore är en av flera lågpriskedjor som är etablerade i just Vimmerby.

– Jag tror att vi kompletterar varandra ganska mycket. Att Rusta kommer hit tror jag också kommer dra folk till stan. Folk brukar handla där det är billigaste. Det är ju samma ris hos oss som det är hos andra bara för att ta ett exempel. 

Vad blir det första du tar tag i?

– Först ska jag få en introduktion. Erica (Carlsson) som är butikschef i Hultsfred ska jag bli upplärd av och det blir jättebra tror jag. Det är ju en helt ny verksamhet och ett helt nytt arbetssätt för mig, så det tar ett litet tag innan man är inne i ruljansen. Men av vad jag har hört så är det ett väldigt bra gäng på plats, så jag ser inte att det är något särskilt jag behöver ta tag i så. Det är ju väldigt fina och rätt nybyggda lokaler, så det ska bli kul att lära känna verksamheten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt