Annons:

Nu kan han sälja restaurangen i Vimmerby:

Simon Sauma öppnar nu för att sälja Royal. Foto: Arkivbild

Nu kan han sälja restaurangen i Vimmerby: "Annars öppnar jag igen"

Hela sommaren har Royal Café & Bistro varit stängt. Nu kan ägaren Simon Sauma eventuellt sälja verksamheten.
– Men ingenting är klart ännu, säger han.

Annons:

Tidigare i år rapporterade vår tidning om att restaurangen och caféet Royal skulle hålla stängt hela sommaren. Ägaren Simon Sauma beskrev att den stora orsaken var personalbrist och att han i stället skulle satsa fullt ut på sin andra verksamhet som är Mr Burger. 

Nu kan det bli aktuellt att sälja Royal Café & Bistro, vilket Vimmerby Tidning var först att berätta. När vår tidning når honom har han precis avslutat ett möte med en potentiell köpare.

– Vi har suttit och diskuterat, men det är inget som är klart. Ekonomin är ett litet bekymmer och man måste ha en bra grund. Jag träffade en annan för en och en halv månad sedan, men även där är det ekonomin som kan bli bekymret. Det är viktigt för mig att det är rätt köpare med bra ekonomi som tar över, säger Simon Sauma. 

Han tror och hoppas att det ska finnas ett stort intresse för verksamheten. 

– Men ingenting är klart ännu. Jag hoppas kunna hitta en köpare, det vore skönt, men finns det ingen nu i höst så får jag köra på. 

Drivit eget i över 30 år

Bakgrunden till att Simon Sauma nu vill släppa Royal är den tunga arbetsbördan, säger han. Krögaren har drivit verksamheten sedan 2013.

– Det är tio år sedan jag startade, så visst är det lite sorgligt också. Men jag är tvungen, jag börjar bli gammal och trött och har drivit eget i 32 år. Det är kaos med personal i hela Sverige och det är jättesvårt att hitta någon. I sommar har vi bara varit familjemedlemmar på Mr Burger. Utan dem hade jag inte kunnat haft igång Mr Burger heller. Jag har jobbat nästan 16 timmar om dagen och sedan jag öppnade Mr Burger den 2 juni har jag bara haft ledigt midsommarafton och midsommardagen. 

Får han sålt på Royal är tanken att gå ned från nio till sju arbetsdagar i veckan, säger han och skrattar.

– Jag ska minska mina arbetstimmar då. 

Öppnar till hösten

Oavsett utgång kommer Simon Sauma dock öppna Royal igen till hösten – i väntan på att han hittat rätt person som kan ta över.

– Jag ska ha lite semester i början av september och sedan tar det en tid att städa, starta maskiner och få dit varor. Så tanken är att öppna sista veckan i september. Då kommer jag driva det tills jag hittar en seriös köpare. 

Efter det kommer han nu hålla öppet Mr Burger året runt. 

– Jag kommer fortfarande äga Mr Burger, men jag har hittat två killar som kommer driva restaurangen. Det är nästan helt färdigt och det är två som kan branschen. En av dem har jobbat här i Vimmerby förr och det kommer bli jätteskönt. 

Mr Burger har haft en rekordstark sommar, berättar han.

– Vi har verkligen kämpat och jag är jättenöjda. Det är det bästa året hittills.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt