Annons:

Stort intresse för att designa Åbros bästsäljare

Åbros bästsäljare Bryggmästarens ska få ett nytt utseende. Foto: Åbro Bryggeri

Stort intresse för att designa Åbros bästsäljare

Åbro Bryggeri söker ett nytt utseende för sin bästsäljare Bryggmästarens. Nu har juryn cirka hundra olika förslag att ta ställning till.
– För oss i juryn kommer det bli en enorm utmaning att hitta en vinnare bland så många kvalificerade bidrag, säger Henrik Dunge.

Annons:

För två månader sedan vad Åbro allmänheten om hjälp för att hitta en ny design till varumärket Bryggmästarens. Över hundra bidrag har kommit in från designbyråer och privatpersoner. 

Utöver äran att få stå för designen belönas vinnaren med hela 250 000 kronor. Åbros vd Henrik Dunge, som också sitter i juryn, är förvånad över det stora genomslaget för tävlingen:

– Vår förhoppning var att de som normalt inte får chansen att delta i en sådan här process skulle lockas av tävlingen. Nu står vi överväldigade både över antalet bidrag och över vilken hög nivå de håller. Det visar verkligen vilket stort designkunnande det finns ute i landet. För oss i juryn kommer det bli en enorm utmaning att hitta en vinnare bland så många kvalificerade bidrag, säger Henrik Dunge.

"Involvera våra vänner"

Tävlingen är ytterligare ett sätt för Åbro Bryggeri att öka kontakten med konsumeterna. 

– Vi är ett familjeägt bryggeri från Småland och måste kriga varje dag för att klara av tuff konkurrens från multinationella storbolag. Vi har valt att involvera våra vänner i produktutvecklingen som ett sätt att förvalta och bygga vidare på familjekänslan. Många av dem som tycker om Bryggmästarens har massor av kunskap och tankar som hjälper oss att utvecklas, vilket den här designtävlingen är ännu ett bevis på, säger Henrik Dunge.

Den 15 november kommer tävlingens slutgiltige vinnare att utannonseras. I juryn sitter följande personer: Henrik Dunge (vd Åbro Bryggeri), Alexander Stutterheim (grundare av Stutterheim Raincoats och John Sterner), Cheryl Akner-Koler (professor i teoretisk och tillämpad estetik på Konstfack) och Claes Carlsson (hängivet Bryggmästarens-fan).

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt