Annons:

Nu börjar andra säsongen av Leif & Billy – sänds på linjär tv

Nu börjar den andra säsongen av Alfred Svenssons humorserie på SVT. Foto: SVT

Nu börjar andra säsongen av Leif & Billy – sänds på linjär tv

I dag släpps det första avsnittet av den andra säsongen av Leif & Billy på SVT Play. Men den andra säsongen kommer också att sändas på linjär tv.
– Det är sjukt roligt, säger Virumsonen Alfred Svensson.

Annons:

Alfred Svensson från Virum utanför Tuna slog igenom stort tillsammans med komikern Klas Eriksson med Youtubesuccén Nordic Hillbillies. Den populära serien blev uppköpt av Sveriges Television. 

Under onsdagen släpptes det första avsnittet av säsong två på SVT Play. 

– Det är väldigt kul, min uppfattning är att vi har gjort en grym säsong. Vi var stolta och nöjda med första säsongen, men den här är bättre. Vi har fått friare tyglar och det är lite back to basic, kan man säga. Avsnitten är helt fristående och det finns ingen stor röd tråd genom serien. Första säsongen handlade ju mycket om att imponera på Elin (Happy Jankell), men nu är det avsnitt som tar slut, berättar Alfred Svensson när vi når honom timmar innan premiärprogrammet.

Happy Jankells karaktär Elin finns inte alls med i säsong två – men en del återkommande karaktärer existerar i serien. 

– Leif & Billy har fått en ny granne som spelas av Fredrik Hallgren, som bland annat varit med i Bonusfamiljen. Det finns även något som kallas för "Tuffa gänget" som återkommer, men mest är det Leif & Billy.

"Skönt med lösa avsnitt"

Alfred Svensson tycker att humorduon gått mer utanför ramarna inför den andra säsongen. 

– Jag tror att det är skönt för tittarna att ha lösa avsnitt, det gör att man kan hoppa in när som helst och man behöver inte ha sett allt innan. SVT beställde en relationskomedi för ungdomar och i ärlighetens namn censurerade vi vår humor en aning. Nu är vi mer grova och det gör att det blir genuint och roligare. Det blir så som Leif & Billy ska vara. 

Hur tror du att det kommer tas emot?

– Jag tror att folk kommer gilla det. Framför allt de som gillade Leif & Billy på Youtube. Varje avsnitt är spännande, skulle jag säga. 

"Sjukt roligt"

Utöver att Vimmerbykomikerns serie även i fortsättningen sänds på SVT Play kommer den också att gå på linjär tv. På fredagar vid klockan 22.30 sänds avsnitten i SVT1. 

– Det är sjukt roligt. Det är sent, men ändå en bra tid. 

Blir det en tredje säsong?

– SVT har flaggat för att det inte är omöjligt, men vi får se hur det blir med tittarsiffrorna och nöjdheten först. Allt kan hända, men förmodligen blir det en tredje säsong.

Att jobba med SVT-produktionen upptar all Alfreds tid för stunden. 

– Jag sitter faktiskt i klipprummet just nu och klipper episod sex. Vi kommer leverera avsnitten i en månad framöver. Vi har lite dialog med andra kanaler om eventuella projekt, men ingenting är klart. 

Kan bli spelfilm

Att göra en spelfilm om de två bröderna finns fortfarande i tankarna. 

– Det är högst aktuellt, men allt beror på vad som händer. Kanske är det bäst att göra några säsonger till först, jag ser nog en film som ganska långt fram i tiden. Men jag tror att vi skulle göra det väldigt bra.

Här hittar ni den andra säsongens första avsnitt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt