Annons:

  • Vimmerbykomikerns succéserie köps upp – av SVT

    Här är en bild från den pågående inspelningen av serien.

  • Vimmerbykomikerns succéserie köps upp – av SVT
  • Vimmerbykomikerns succéserie köps upp – av SVT

    Vimmerbykomikern Alfred Svenssons serie Nordic Hillbillies har blivit en succé och har köpts upp av SVT. Foto: Simon Henriksson/Privat

  • Vimmerbykomikerns succéserie köps upp – av SVT

Vimmerbykomikerns succéserie köps upp – av SVT

Alfred Svensson från Virum utanför Tuna kan vara nära sitt genombrott inom den svenska humorn. Tillsammans med Klas Eriksson har han skapat Youtubesuccén Nordic Hillbillies. Serien har nu blivit uppköpt av Sveriges Television. – Att jobba för SVT ska bli en ära, säger han.

Annons:

Humorserien Nordic Hillbillies som skapats av Virumsonen Alfred Svensson och Norrlandsprofilen Klas Eriksson har haft en stor mängd tittare varje avsnitt. Serien har verkligen blivit en succé – och nu har till och med Sveriges Television valt att köpa den.

– Det är förstås en ära att få producera något för SVT, säger Alfred Svensson.

Alfred Svensson har tidigare haft roller i reklamfilmer för Coop, en mindre roll i "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och inledde humorkarriären i gruppen Inte helt hundra, som också släppt flera populära låtar. Men det här kan förstås bli det stora genombrottet.

– Det här känns som ett roligt steg i vår utveckling. Vår ambition är hela tiden att komma framåt, göra roligare saker och nå fler människor. Jag tror att beroende på om det blir bra eller inte kan det betyda jättemycket. SVT är en av de kanaler som fortfarande har all värdighet i behåll. Det står för kvalitet när det kommer till innehåll på svensk tv. Jag hoppas att det här kan bli så bra att det kan leda till fler produktioner för SVT och att den traditionella tv-världen får upp ögonen för oss som seriösa skapare och skådespelare.

"Tio superbra avsnitt"

Avsnitten kommer att bli klart längre än på Youtubekanalen. SVT har beställt tio avsnitt som ska vara tolv minuter vardera.

– Det känns väldigt bra med manuset, vi har landat i tio superbra avsnitt. Vi är stolta över det och tror att det kommer bli bra.

Att jobba på det här sättet är förstås klart annorlunda för humorduon.

– Speciellt den delen att det finns en beställare som betalat för att få den här serien producerad. Det är fler som ska komma in och tänka och det är helt annat sätt att planera. Innan har det varit mycket spontana inspelningar och spontana manusskrivningar. Nu är allt planerat in i minsta detalj inför inspelningsstart för att vi ska hålla budget. Det är också ett mycket större team och något som ska bli roligt är att bara ha fokus på att vara rolig.

Primärt kommer serien att sändas på SVT Play.

– Möjligheten finns, om serien blir bra och om den får bra siffror på play, att den kommer att sändas på linjären. Jag hoppas och tror att SVT ska bli nöjda med siffrorna. Vi behöver få med den publik vi har och det kan vara svårare sagt än gjort även om det bara är några klick bort.

Happy Jankell

Men det blir inte bara Leif och Billy, som Alfreds och Klas karaktärer heter, i rutan. En del nya karaktärer är tänkta att ta plats i serien och en tredje stor roll kommer att innehas av Happy Jankell – dotter till Annika Jankell och Thorsten Flinck – som bland annat haft större roller i filmen IRL från 2013 och SVT:s serie Jordskott från 2015.

– Hon ska spela den kvinnliga rollen Elin och hon flyttar in i Sörbäcken (Leif och Billys hemort) och skapar vissa draman. Hon är från Stockholm och har lite andra värderingar. I stora drag kommer serien kretsa kring relationen mellan henne och Leif och Billy. Happy är skitduktig och vi är glada att ha med henne på tåget.

Serien började att spelas in i dag. Nästa vecka kommer de att filma i Alfreds föräldrahem utanför Tuna.

– Det är första inspelningsdagen i dag och allt känns kanonbra. I dag spelar vi in scener på ett sjukhus och allt är ju i "okronologisk" ordning. Det blir ju lite förvirrat, det är inte vad vi är vana vid. Inspelningen kommer att pågå i fem veckor och det blir intensivt. 

"Sugen på en långfilm"

På längre sikt hoppas han att filmdrömmen ska slå in.

– Jag är sugen på en långfilm, helt klart. Men det ligger ju ännu längre fram. Samtidigt sitter SVT och Svenska Filminstitutet hand i hand och gör vi det här bra tror jag att det är goda chanser.

Känner ni att pressen ökar nu?

– Vi har redan en stor publik och en dedikerad skara, men det är klart att pressen är jättehög. Det är skillnad på det vi har gjort tidigare och en SVT-satsning. Samtidigt är det en positiv press och man är taggad dygnet runt.

Serien kommer att ha premiär den 27 mars 2017 på SVT Play. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt