Annons:

Glennfalk kan lämna politiken helt: ”Ingen lust”

Det före detta kommunalrådet Micael Glennfalk (M) kan lämna politiken helt. Foto: Jakob Karlsson

Glennfalk kan lämna politiken helt: ”Ingen lust”

Det förra kommunalrådet Micael Glennfalk (M) har varit Vimmerbys mest populära politiker i de två senaste valen. 2018 är det osäkert om han finns med på fullmäktigelistan.
– Just nu har jag ingen lust för politik, säger han.

Annons:

Med historiskt många personkryss (1 321 stycken) blev Micael Glennfalk kommunalråd i Vimmerby 2010. Även i valet 2014 fick Glennfalk flest kryss av Vimmerbypolitikerna (580) – men en sjukdom tvingade Glennfalk att hoppa av kommunalrådsuppdraget 2015.

Nu är det mycket tveksamt om han finns med på partiets fullmäktigelista i valet om ett och ett halvt år.

– Just nu har jag ingen lust för politik. De här fem åren som kommunalråd tog väldigt mycket energi och kraft och jag är fortfarande på rehab. Det ska mycket till för att jag ska ställa upp en period till och jag tycker att man måste vara beredd att ta ett större uppdrag om man ställer upp. Jag kommer vara tvungen att medicinera för resten av livet och jag kan inte ta ett krävande uppdrag, men jag tycker att man ska vara tillgänglig för ledamotsuppdrag i så fall. 

Något beslut är ännu inte fattat.

– I dag är jag med på gruppmötena och i fullmäktige. Det är kul att se hur saker och ting sköts och fullmäktige är inte så blodigt. Fullmäktigelistan kan jag kanske tänka mig, men jag har inte bestämt mig än och det blir en nomineringsprocess i så fall. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt