Annons:

Ex-kommunalrådet lämnar politiken – ”Osvuret är bäst”

Förra kommunalrådet Micael Glennfalk (M) ställer inte upp i höstens val. Foto: Simon Henriksson

Ex-kommunalrådet lämnar politiken – ”Osvuret är bäst”

Så sent som 2010 fick Micael Glennfalk flest personkryss i hela landet. I höstens val finns han inte ens med på fullmäktigelistan.
– Jag är van att gå för hundra procent i det jag företar mig, kan jag inte det är det bättre att avstå, säger han till LN/VT.

Annons:

I kväll väljer Moderaterna sin lista till kommunvalet i höst. Dagens Vimmerby har tidigare berättat att nuvarande kommunalrådet Tomas Peterson ställer upp för omval och att Micael Glennfalk har haft långt gångna funderingar på att lämna politiken.

I dag meddelar Glennfalk sitt definitiva avsked i LN/VT.

– Jag är fortfarande medlem i partiet och kommer så att förbli. Men ska man kandidera till fullmäktige ger man ett löfte till väljarna; att närvara på möten, att engagera sig fullt ut och att mobilisera energi i det politiska arbetet, säger han.

"En positiv upplevelse"

Företagaren gav sig in i politiken 2010 och fick enormt många personkryss i valet för åtta år sedan. Så många att han lade vantarna om kommunalrådsposten. Även i valet 2014 var Glennfalk den mest kryssade Vimmerbypolitikern och han stannade som kommunalråd till september 2015.

– I det stora hela har det varit en positiv upplevelse och gett mig både nya kunskaper och personlig utveckling. Så jag är tacksam över den här tiden.

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt