Annons:

Alliansen:

Landstingsalliansens Christer Jonsson, Malin Sjölande, Gudrun Brunegård och Pierre Edström menar att de räddade behandlingsbadet i Vimmerby i dag. Foto: Landstingsalliansen

Alliansen: "Vi räddade behandlingsbadet i Vimmerby"

Alliansen i Landstinget menar att de räddade framtiden för behandlingsbadet vid Vimmerby hälsocentral vid dagens möte.
– Majoriteten försökte trolla bort behandlingsbadet i Vimmerby när det inte togs med i utredningens avsnitt om framtida renoveringsbehov, säger Vimmerbypolitikern Gudrun Brunegård (KD).

Annons:

På dagens sammanträde med landstingsstyrelsen behandlades en utredning om framtiden för landstingets behandlingsbad. Enligt Alliansen i landstinget innebar majoritetens förslag en centralisering till sjukhuskommunerna Kalmar, Oskarshamn och Västervik. 

– Vi kan inte ställa oss bakom en lång utredningstext utan tydliga uppdrag som säkrar att medborgarna har fortsatt tillgång till vård och egenvård i ett behandlingsbad på nära håll. Det är väldigt bekymmersamt att det i utredningen står att framtidens hydroterapi bara ska bedrivas i Kalmar, Västervik och Oskarshamn, säger Christer Jonsson (C).

"Försökte trolla bort det"

 Alliansen tog upp framtiden för behandlingsbadet i Vimmerby i ett av sina tre tilläggsförslag. 

– Majoriteten försökte trolla bort behandlingsbadet i Vimmerby när det inte togs med i utredningens avsnitt om framtida renoveringsbehov. På sikt hade det inneburit en nedläggning, om inte Alliansen hade varit observant och tvingat fram ett tillägg där det står att behandlingsbadet ska finnas kvar och renoveras. I kommunen finns ingen annan lämpad bassäng för rehabilitering och egenvård, säger Gudrun Brunegård (KD).

"Utsatt grupp"

Liberalernas Pierre Edström är orolig för behandlingsbadets framtid i Vimmerby kommun. 

– I utredningens slutsatser om framtiden hydroterapi, som majoriteten nu har ställt sig bakom, nämns fortfarande inget om behandlingsbadet i Vimmerby eller att patienter i övriga kommuner ska få vård eller möjlighet till egenvård i den egna kommunen i så stor utsträckning som möjligt. Det handlar om en utsatt patientgrupp som riskerar att få åka längre för att få vård. I slutänden leder det till ökat lidande och sjukare patienter samt ökade samhällskostnader, säger Pierre Edström (L). 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt