Annons:

Här är politikerna som kommer ta Högbergs platser

Peter Högberg ska lämna i princip alla platser. Här är socialdemokraterna som ska ersätta honom. Foto: Arkivbild

Här är politikerna som kommer ta Högbergs platser

Inom kort lämnar Peter Högberg i princip alla sina politiska uppdrag i kommunen. Nu står det klart vilka som ska ersätta honom. 

Annons:

Socialdemokraterna tappar sin rutinerade politiker Peter Högberg. Det var kort före jul 2021 som han deklarerade att hans tid som heltidspolitiker är förbi. 

Högberg har varit en av partiets mest profilerade politiker och haft flera tunga uppdrag. Vilka som ersätter honom på de tunga posterna i kommunen har varit oklart fram tills nu.

– Vi skulle egentligen ha haft det framme nu, men eftersom kommunfullmäktige blev inställt lät vi det gå ett tag till. Det är inte långt tills ett nytt val och pricnipen är att en ersättare går upp som ordinarie. Det är så principen brukar vara, sa Eva Berglund, ordförande i Vimmerby Arbetarekommun, i början av februari. 

Nu har Socialdemokraterna lämnat in förslag på val efter Högberg. Till ny ordinarie ledamot i kommunstyrelsen föreslås Kenneth Björklund. Det innebär att Björklund lämnar sin ersättarplats och den övertas av Nicklas Skäär. 

Till ordinarie ledamot i kultur- och fritidsutskottet föreslås också Kenneth Björklund. Som ersättare i samhällsbyggnadsutskottet föreslås Nicklas Skäär. Anders Enqvist föreslås bli ordinarie ledamot i Vimarhem och Eva Berglund föreslås ersätta Enqvist som ersättare. 

Lis Astrid Andersson ersätter Högberg i Litteraturnoden.

Valen görs slutligen i kommunfullmäktige.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt