Annons:

Matilda har en av megaportalens bästa bloggar

Matilda Strömdahls blogg har blivit utsedd till en av den stora bloggportalens bästa. Foto: matjlda.blogg.se

Matilda har en av megaportalens bästa bloggar

Portalen Blogg.se har miljontals bloggar över hela Skandinavien. I helgen utnämndes Matilda Strömdahls blogg till en av portalens 50 bästa.

Annons:

Läsare har fått nominera bloggar och därefter har portalen valt ut 50 bloggar som en bör hålla lite extra koll på. Med motiveringen "modemedveten och energifull tjej från Vimmerby som levererar både grymma outfits och läsvärt innehåll" tog Matilda Strömdahl plats på listan. 

– Det finns så många duktiga och kreativa människor där ute som gör ett sådant fint och bra jobb och dagligen inspirerar andra människor så att få denna utmärkelse känns jätteroligt och jag blev så himla glad! säger Strömdahl till Dagens Vimmerby. 

På bloggen kombinerar Strömdahl bilder på olika outfits med texter om sitt liv och sina tankar. 

– Jag skulle säga att min blogg har två inriktningar. Den ena är mode - där jag vill inspirera andra om trender, att man ska våga klä sig som man vill. När jag bodde i Vimmerby och "tog ut svängarna" lite mer tror jag att många kanske inspirerades till att våga vara sig själva mer, det kan vara svårt i små städer. Den andra inriktningen är livsstil där jag är personlig och delar med mig om tankar och åsikter. Sen är jag jättenoga med bilder! Det ska vara bra kvalité, bra upplösning och snyggt redigerade.

"Svårt att få ihop pusslet"

Strömdahl varvar bloggen med studier på Linnéuniversitetet i Kalmar och fotbollsspel i Vimmerby IF. 

– Det är rätt så svårt att få ihop detta vardagspusslet att blogga och sköta övriga sociala medier samtidigt som jag pluggar på heltid på universitetet, spelar fotboll cirka tre-fyra gånger i veckan och ska även hinna med alla relationer med familj, vänner och pojkvän. Men jag älskar att ha många bollar i luften och så länge jag känner att det är roligt och att det ger mig någonting så älskar jag detta tempo. Utmärkelsen gav mig en push i rätt riktning att fortsätta hålla på med det jag gör och utvecklas.

Varför tror du att du blev utvald?

– Jag vet faktiskt inte, om jag ska vara helt ärlig. Men kan tänka mig att det är för att jag har en speciell inriktning och vill inspirera folk med mode och även vara personlig i min blogg. 

"Kan absolut inte försörja mig"

Den 24 mars i år hade Strömdahl haft bloggen i tre år. 

– Den har utvecklats från att skriva om allt mellan himmel och jord till att ha en tydlig inriktning. Sen har jag fått andra fina priser så som "veckans blogg" och fått många fina och roliga samarbeten. 

Bloggen ger vissa intäkter. 

– Ibland får jag ersättning från vissa företag, men oftast får jag materiella saker så jag kan absolut inte försörja mig på bloggen. Sen är ju inte min blogg så stor heller så jag kan inte kräva det från alla företag. 

Vill växa ännu mer

Strömdahl hoppas att bloggen, som i dag lockar cirka 2 000 användare per vecka, ska växa ännu mer: 

– Det tror jag att den kan göra om jag lägger ner den tiden som behövs och skapar kontakter och har lite flyt. 

Vad är en bra blogg för dig? 

– Det är när bloggaren är personlig, delar med sig om saker som den känner sig bekväm med, kan inspirera andra, har ett öppet sinne och ger tillbaka till sina läsare. Men också sätter sin egen prägel på "sitt verk" och levererar bra och genomtänkta inlägg och bilder!

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt