Annons:

Vimmerbybo föreslog alternativ placering för skolan:

Här föreslog kommuninvånaren att den nya skolan skulle placeras. Foto: Arkivbild

Vimmerbybo föreslog alternativ placering för skolan: "Tittat på det noggrant"

En kommuninvånare föreslog en alternativ placering för den nya högstadieskolan. Förslaget fick dock avslag i fullmäktige.
– Vi har tittat på det noggrant, säger Marie Nicholson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Annons:

Det var i januari 2022 som kommunstyrelsen kom med beskedet att man tagit ett inriktningsbeslut avseende placering av den nya högstadieskola som ska byggas. 

Det utpekade området för den nya skolan ligger mitt emot Vimarskolan och Idrottshallen. En kommuninvånare hade dock en annan tänkbar placering för den nya högstadieskolan. 

"Jag har förslag på att placera det nya högstadiet mellan Vimarskolan och ishallen. Området är cirka 10 000 kvadratmeter och bör räcka om en del byggs i två plan", skrev Vimmerbybon i ett medborgarförslag.

Kommuninvånaren ansåg att marken var för värdefull för att användas till parkering och såg en fördel av att kunna använda samma kök som man gör i dagsläget. 

"Den nya parkeringen för både skolan och ishallen blir där nu Lundens förskola finns och som försvinner när den nya förskolan byggs", skrev personen.

Att parkeringen ligger lite längre bort skulle också kunna få fler att ta cykeln, spekulerade förslagsställaren. 

"Buskörningen på parkeringen kommer garanterat att försvinna", skrev invånaren också. 

"Tittat på det noggrant"

Medborgarförslaget behandlades på det senaste fullmäktigesammanträdet.

– Förslaget var att använda ishallsparkeringen med tillhörande fotbollsplan för den nya högstadieskolan. Buskörning skulle upphöra, men vet vi redan nu att buskörningen blivit bättre där, säger Marie Nicholson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Hon säger dock att man tittat på förslaget ordentligt.

– Tomten är för liten. Skolan kräver 18 000 kvadratmeter och den här tomten är drygt 10 000 kvadratmeter. Köket på Vimarskolan skulle inte heller räcka till. Vi ser, även om man borde cykla mer, att parkeringen behövs. Det är svårt för småbarnsföräldrar att få ihop livspusslet och då kan man behöva ta bilen. Vi har tittat på det här noggrant och tackar för ett gott förslag, men avslår det, säger hon. 

Det blev även fullmäktiges beslut.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt