Annons:

SD-politikern menar att det är krig – uppmanar ungdomar att beväpna sig

Sverigedemokraten Sandor Högye menar att det pågår ett krig mot västvärlden och uppmanar de svenska ungdomarna att beväpna sig.

SD-politikern menar att det är krig – uppmanar ungdomar att beväpna sig

Det pågår ett krig mot Sverige och hela västvärlden. Det menar sverigedemokraten Sandor Högye – som nu uppmanar svenska ungdomar att beväpna sig.
– Det är bara att titta på alla bränder i Sverige. Våra politiker måste inse att det är ett krig som har börjat och jag uppmanar alla svenska ungdomar att skaffa vapenlicens och förbereda sig på att försvara sig, säger han.

Annons:

Kriget i Syrien är inne på sitt sjunde år. Hälften av den syriska befolkningen är nu på flykt. Totalt finns det fler människor på flykt i världen för tillfället än under andra världskriget. 

Men sverigedemokraten Sandor Högye menar att det pågår ett krig betydligt närmare än så. Han menar att det råder krigstillstånd i Sverige. 

– Det råder redan ett krig. Det är inget inbördeskrig, men det är ett krig mot det svenska sättet att leva, säger Sandor Högye (SD). 

Så det är krig i Sverige?

– Det råder krigstillstånd i Sverige, det är bara att titta på alla bränder i Sverige. Det är en del av det hela.

Vem för det här påstådda kriget?

– Det förs av stora delar av det muslimska samhället i Sverige. Inte alla muslimer, men stora delar. Det är inställningen från radikala grupperingar inom islam som nedvärderar och förminskar det svenska sättet att leva. Det triggar ju en hel massa ungdomar och äldre att begå sådana här handlingar mot det svenska samhället. Jag tror att väldigt mycket kommer från de radikaliserade muslimska grupperingarna, de uppmanar kanske inte direkt att göra de här sakerna, men hela deras bild av det svenska samhället triggar till det här. 

Vilka grupper syftar du på?

– Det är islamiska grupperingar, helt enkelt. Det är bara att höra vad vissa imamer säger i sina tal. De ser hela västerlandet, hela vårt sätt att leva som förkastligt och ingenting värt. Det triggar en del personer. 

"Krig mot hela västvärlden"

Enligt Sandor Högye är det inte bara krig i och mot Sverige. Det förs ett krig mot hela västvärlden. 

– Det här kriget har pågått länge nu.

Hur tar det sig uttryck, menar du?

– Genom terror och en massinflyttning till de västerländska länderna. Man flyttar hit för att så småningom ta över länder. Det är bara att titta på de länder som inte har en muslimsk minoritet. De har inga terrordåd. 

Hur ser du på att de flesta terrordåd som drabbar och dödar människor sker i länder där muslimer är i majoritet?

– Där pågår det ju ett inbördeskrig hela tiden och de måste göra upp det sinsemellan. Vi kan inte ta hit det, säger Sandor Högye.

"Måste inse att det är krig"

SD-ledamoten, som är gruppledare för SD i kommunfullmäktige, menar att Sveriges politiker måste inse att det är ett krig som har börjat. 

– Jag vill inte prata för andra, men jag personligen ser det här som ett krig. Det måste våra politiker inse och situationen måste behandlas utefter att det är ett krig som råder. Jag vill också uppmana alla svenska ungdomar att gå med i ett jaktlag och skaffa vapenlicens för förr eller senare så smäller det och då måste ni försvara er.

Vad menar du med det?

– Exakt det jag säger. 

Du menar att det är ett krig som står för dörren där de svenska ungdomarna måste försvara sig?

– Ja. 

Är det mot de här grupperingarna du pratar om?

– Exempelvis.

Vill se repatriering

Hans lösning är ett totalstopp för invandring från muslimska länder och repatriering av radikaliserade muslimer från Sverige. Dessutom krävs det lagar för att kunna utvisa hela familjer, säger han.

– Absolut, det är lösningen. Det finns ingen annan lösning än att ta hand om människor som planerar och tänker begå brott. Då måste vi införa vissa lagar som gör att om en radikaliserad person begår en terrorhandling, då ska hela familjen utvisas. Att tända eld på en skola är en terrorhandling, för att ta ett exempel.

Hur många ska innefattas i familjen?

– Det beror på hur stor andel som de själva anser är familj. Det här är en kollektiv bestraffning, men jag tror att det är en del av lösningen. Vi har sett många kollektiva bestraffningar. Med handelsbojkott mot Ryssland och Iran har vi en kollektiv bestraffning och det pågår en kollektiv bestraffning mot Tyskland efter andra världskriget. Det kanske låter hårt med kollektiv bestraffning, men det är inte ovanligt. 

Tror att många kan vara radikaliserade

Sandor Högye tror att närmare 100 000 muslimer i Sverige kan vara radikaliserade. Det baserar han på undersökningar som han påstår har gjorts i Storbritannien och Frankrike. 

– Där framgår det att radikaliserade grupper av muslimer som man behöver hålla koll på utgör 25 till 30 procent. Har vi då 500 000 muslimer i Sverige, så kan du ju själv räkna ut hur många det handlar om. Med radikal menar jag att man inom islam anser att islam står över alla andra religioner.

Vad är det för undersökningar?

– Det är undersökningar från Storbritannien och Frankrike. En undersökning från England visar att 50 procent inte skulle anmäla om någon de känner förbereder ett terrorbrott. En annan visar att 40 till 50 procent av muslimerna i Frankrike och England vill införa sharialagar. 

Var har du fått dessa undersökningar från?

– Det är bara för dig att leta på nätet, det kan du hitta själv, Simon. 

Det är inte jag som behöver belägga mina påståenden.

– Det räcker att jag påstår det, så får andra hitta det. 

Några sådana undersökningar finns ju inte Sverige. 

– Märkligt nog inte. Sverige är ju ett av få länder som inte registrerar religionstillhörighet och det blir svårt med den statistiken då. 

Kommer ni driva några frågor kring det här påstådda kriget lokalt?

– Det kan vi inte göra, det ligger ju på riksdagsnivå. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt