Annons:

Kommunalrådet reagerar starkt på varslet:

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) reagerar starkt på att Boklok varslar 65 anställda om uppsägning.

Kommunalrådet reagerar starkt på varslet: "Det är tragiskt"

Boklok varslar 65 medarbetare om uppsägning. Redan tidigare har man sagt upp all inhyrd personal och avslutat alla visstidsanställningar.
– Gud, vad tragiskt. Det är min reaktion, säger kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S).

Annons:

På onsdagsmorgonen meddelade Bokloks ledning att man varslar hela 65 anställda i sin fabrik i Gullringen. Totalt rör det sig om 50 kollektivanställda. 

– Gud, vad tragiskt. Det är min reaktion. Det är jättetråkigt, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S) i en kommentar till beskedet. 

Slår varslet igenom till fullo kommer Boklok i Gullringen att ha cirka 150 anställda kvar.

– 65 är väldigt många. Lite väl många kände jag. Tyvärr har det väl varit lite av en tidsfråga. Det lär ta ett tag innan det stabiliserar sig igen och just träföretag och byggnadssidan drabbas hårt. Nu handlar det om att man ska överleva.

Hon säger att kommunen – om så inte redan har skett – kommer ta kontakt med Boklok.

– Vi ska församla ihop alla träföretag och diskutera med dem. Det är många som har problem nu i länet och vi kommer försöka diskutera med Boklok hur de har det och hur de tänker framåt. Det är Patric (Engqvist) som har hand om företagssidan, men problemen finns och vi måste få deras syn. 

"Måste överleva"

Helen Nilsson (S) konstaterar att bostadsbristen fortfarande är påtaglig i Sverige.

– Behovet är fortfarande mycket stort och det här är en period nu där företagen måste överleva. Vi vet av erfarenhet att många söker andra jobb och det är svårt att få tillbaka kompetent personal. Det är oroväckande.

Vad kan kommunen göra?

– Det handlar om att involvera oss i problemet och även i frågan med Arbetsförmedlingen. Kontakt kommer att tas om det inte redan skett. Det gäller att vara på tå och det är viktigt att mötas för att få klarhet i vad vi kan göra.

Är du orolig över utvecklingen den närmaste framtiden?

– Ja, det är jag. Hela vårt samhällsbygge bygger ju på att vi går till arbetet. Ännu är vi inte så hårt drabbat jämfört med många andra kommuner, men det kan gå fort. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt