Annons:

Kommunalrådet efter varslet:

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) blir orolig efter Bokloks senaste storvarsel. Foto: Simon Henriksson

Kommunalrådet efter varslet: "Klart jag blir orolig"

Boklok har redan behövt skicka hem 65 anställda på grund av läget i bostadsbranschen. Nu varslas ytterligare 50 anställda om uppsägning.
– Det är jättetråkigt. Vi hade hoppats på en vändning, säger kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S).

Annons:

Det är tvärstopp på den svenska bostadsmarknaden. På grund av den vikande marknaden har Boklok redan tvingats säga upp hela 65 anställda. 

På onsdagen kom beskedet att man storvarslar – på nytt. 

Den här gången rör det sig om 50 medarbetare, både yrkesarbetare och tjänstemännen.

– Det är jättetråkigt, det är det verkligen. Vi hade hoppats på en vändning, men det verkar vara svårt just nu, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Nu handlar det om över 100 anställda bara det här året. Vad tänker du om det?

– Det är oroande såklart. Det är säkerligen folk som får gå som väljer att flytta till andra ställen. För Bokloks del så tappar man också viktig kompetens. Vi vill ha kvar Boklok i kommunen och vill att de ska kunna hitta den arbetskraft de behöver, när det här förr eller senare vänder. Då gäller det att klara sig till dess. Men jag förstår också att det inte går om ingen köper det man tillverkar eller vill sälja. 

"Klart man blir orolig"

Helen Nilsson säger att hon oroar sig för vad det här betyder för den lokala arbetsmarknaden.

– Vi behöver inte varsel, utan vi behöver arbete åt folket som bor här. Det har vi varit bra på i den här kommunen. Vi har inte haft särskilt hög arbetslöshet precis. Men det är tufft för företag att hitta kompetens och det här blir inte lättare. Vi har haft tankar på att använda Boklok vi också och det är jättetråkigt att det har blivit så här. Det har gått jättebra för dem tidigare. 

Är du orolig över Bokloks framtid här?

– Ja, det är klart att man blir orolig. Just att de är belägna i Gullringen betyder också mycket, för det är jättebra med arbetstillfällen på varje ort. Jag hoppas att man klarar sig igenom det här och kan växla upp när det kommer vända igen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt