Annons:

Centern vill se strategi för digitalisering

Centerpartiet vill att kommunen snabbar på digitaliseringen. I en motion till kommunfullmäktige föreslår man att en strategi tas fram.
”Framtiden kräver att människor, företag och kommuner utvecklar de bästa sätten för digital teknik som är möjlig i varje situation”, skriver partiet i motionen.

Annons:

Centerpartiet ser ett utrymme för att förbättra exempelvis äldreomsorgen med hjälp av modern teknik.

”Tillsynen av äldre och vårdbehövande kan förstärkas med hjälp av teknik i hemmet. Digitala dosetter håller kolla på att medicin tas i rätt tid, nattkameror vakar om natten, tryckplattor känner av om man är på toaletten eller ramlar och TVn blir en kanal för kommunikation och samvaro.”

"Måste ta krafttag"

Centern vill nu att kommunen tar fram en digtaliseringsstrategi som pekar ut riktningen framöver. Man vill också se en utredning av kommunens IT-hantering både vad gäller funktion och kostnader.

”All digitalisering kräver förnyad och förbättrad infrastruktur i form av fiberbredband, mobilt bredband mm. Kommunen måste ta ett samlat tag om utvecklingen och se till att man är med och följer utvecklingen för att utnyttja den fullt ut. Vi måste helt enkelt ta krafttag och arbeta strukturerat med både bredbandsfrågor och digitaliseringsfrågor.”

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt