Annons:

Vänsterpartiets vallöfte: högkostnadsskydd i tandvården

Vänsterpartiet vill införa ett högkostnadsskydd i tandvården. Foto: Pixabay

Vänsterpartiets vallöfte: högkostnadsskydd i tandvården

Många människor anser sig inte ha råd att gå till tandläkaren. Det vill Vänsterpartiet ändra på. Partiet går nu till val på att införa ett högkostnadsskydd i tandvården.
– Alla ska ha råd att ha friska tänder, säger riksdagskandidaten Kaj Raving (V).

Annons:

Tandvården är en flitigt debatterad fråga och nu gör Vänsterpartiet den till en valfråga.

Partiet kommer att gå till val på att införa ett högkostnadsskydd i tandvården. Förslaget innebär att alla kostnader över 2 000 kronor subventioneras fullt ut. Detta gäller de kostnader den enskilde har under en tolvmånadersperiod. Dagens tandvårdsbidrag påverkas inte av förslaget.

– Idag är tandhälsan i högsta grad en klassfråga. Så ska det inte vara. Det ska inte synas i munnen om man har hög eller låg inkomst. Det är dags för nästa stora sociala reform, ett riktigt högkostnadsskydd i tandvården, säger Kaj Raving i ett pressmeddelande.

Prioriterar bort tandläkarbesök

I pressmeddelandet skriver Vänsterpartiet att hundratusentals svenskar i nuläget inte går till tandläkaren trots att de behöver det.

– Under de senaste fyra åren har Vänsterpartiet fått igenom att fler unga får gratis tandvård. Vi har sett till att tandvårdsbidraget fördubblas och för många äldre mer än så. Nu går vi till val på att göra ännu mer, säger Kaj Raving.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt