Annons:

Förälder: ”Känns jättejobbigt och orättvist”

Johanna Karlsson anser att Pelarne förskola har hanterats orättvist. Foto: Privat

Förälder: ”Känns jättejobbigt och orättvist”

Bevarandet av Pelarne förskola höll inte ens i en månad. I dag beslutade kommunstyrelsen att placera förskolan i malpåse. – Det känns jättejobbigt att de satte den 1 april som datum för att stänga förskolan, säger Johanna Karlsson, som länge kämpat för förskolan.

Annons:

Den 21 februari röstade 86,65 procent för att rädda skolorna i Gullringen och Djursdala samt förskolan i Pelarne. Den 24 februari meddelade Socialdemokraterna och Moderaterna att samtliga enheter räddas från nedläggningen.

I går, den 15 mars, föreslog samma partier att barn- och utbildningsnämnden ska lägga förskolan i Pelarne i malpåse från och med den 1 april.

– Jag har förståelse för att man gör så här och är inte förvånad. Vi var snarare mer förvånade över att de sa att de skulle rädda förskolan, men även då förstod vi att det inte skulle gå. Det känns som att kommunen lade ned förskolan i förtid, säger Johanna Karlsson.

”Oavsett folkomröstningen”

Förskolan var tänkt att läggas ned helt den 1 april. Att man satte ett så tidigt datum ledde till att i stort sett alla föräldrar kände sig tvungna att placera sina barn på en annan förskola redan före folkomröstningen.

– En i personalen slutade i höstas och då valde man att inte ta in någon ny. Då förstod vi att de bestämt sig för att lägga ned oavsett folkomröstningen. Klart att det inte går att ha en förskola med två barn.

Johanna Karlsson är besviken på kommunens hantering av frågan:

– Klart att vi är besvikna på hur man har hanterat det här. Det känns jättejobbigt och orättvist att de satte 1 april som sista datum för förskolan i Pelarne. Hade vi fått till hösten på oss hade förskolan kunnat vara kvar nu.

”Lite trött på allting”

Kommunalråden Helen Nilsson (S) och Tomas Peterson (M) har själva ringt runt till de berörda föräldrarna.

– Helen ringde mig i går och undrade hur jag kände. Det känns som att det krävs en nystart för att det ska bli intressant att flytta tillbaka våra barn. Nu är man lite trött på allting.

Vad tror du krävs för att kommunen ska öppna förskolan igen?

– Det krävs nog ganska mycket jobb från folk i bygden, men det finns fortfarande ett stort engagemang. Hembygdsföreningen och andra engagerade arbetar på det. Det finns en arbetsgrupp och det är några som tittar på mitt förslag om en ekologisk förskola. Det finns starka krafter här ute, så det är inte omöjligt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt