Annons:

Fem av de hotade tjänsterna räddas i grundskolan

Birgitha Sahlin anser att det är självklart att medlen ska gå till grundskolan. Foto: Vimmerby kommun

Fem av de hotade tjänsterna räddas i grundskolan

I går fick barn- och utbildningsnämnden en efterlängtad gåva från socialnämnden. Redan nu har de 2,5 miljonerna stärkt upp grundskolan med fem tjänster till höstterminen.

Annons:

Kritiken var stenhård sedan i stort sett alla protesterat mot förslaget att skära ned fem lärartjänster från grundskolan. I går bestämde socialnämnden för att låta hälften av sitt tillskott på fem miljoner gå till barn- och utbildningsnämnden.

Pengarna har redan nu gått till att stärka resursfördelningen inom grundskolan till hösten. Totalt handlar det om fem tjänster – men sparkravet har hela tiden legat på åtta tjänster inom grundskolan. Vad som händer med dem är högst osäkert. BUN har också fått täckning för sina hyreskostnader för de skolor som räddades i sista stund.

Förvaltningschefen Birgitha Sahlin välkomnar pengarna, men är förtegen med kommentarer:

– Om BUN får 2,5 miljoner känns det för mig självklart att medlen ska gå till grundskolan. Hur de ska fördelas är inget jag ensam kan besluta. Här måste barn- och utbildningsnämnden få säga sitt innan medlen fördelas, skriver hon i ett mejl till Dagens Vimmerby.

Nämndens ordförande Lis-Astrid Andersson (S) kommenterar förslaget så här: 

– Det är såklart otroligt välkomna pengar som kommer väl till användning. Jag anser att den här typen av helhetstänk är en viktig framgångsfaktor för hela kommunen och för mig är det självklart att pengarna ska gå till grundskolan. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt