Annons:

Alliansen rasar över vårdbeslutet

Gudrun Brunegård (KD) tycker att stängningen är en panikåtgärd. Foto: Jakob Karlsson

Alliansen rasar över vårdbeslutet

Landstingsalliansen är allt annat än nöjd över majoritetens beslut att förlänga stängningen av 79 vårdplatser. – Nu ser vi löftessveket, det var aldrig avsikten att öppna alla vårdplatser, säger Centerpartiets Christer Jonsson.

Annons:

Enligt en tjänsteskrivelse har effekten av de 79 stänga vårdplatserna knappt märkts hittills. I dag röstar S, V och MP för en förlänging av platserna – men oppositionen var kritisk. 

– Det är dags att majoriteten tar ansvar för den uppkomna situationen med stor personalbrist, svajande ekonomi och färre vårdplatser. Om man på allvar vill ta ansvar i landstinget bör en djupgående analys göras för att kunna se hur landstingets agerande drabbat inte bara den egna verksamheten utan även till exempel den kommunala äldreomsorgen i länet. Vi i oppositionen kan inte låta människor med stora vårdbehov bli lidande på grund av detta, säger Malin Sjölander (M) i ett pressmeddelande. 

Även landstingsrådet från Vimmerby, Gudrun Brunegård, är mycket kritisk: 

– Majoriteten börjar i fel ände, när de drar ner antalet vårdplatser utan att först ge vårdgrannarna i primärvården och hemsjukvård chans att möta upp. Vi har ansvar för Sveriges äldsta befolkning. Det ställer helt andra krav på planering och framförhållning än de panikåtgärder som har präglat majoritetens agerande denna höst, säger Gudrun Brunegård (KD) 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt