Annons:

Efter återremissen – nu blir det belysning vid Wimer Bike Park

Det kommer bli belysning vid Wimer Bike Park i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Efter återremissen – nu blir det belysning vid Wimer Bike Park

Det blev återremiss i fullmäktige. Nu blir det verklighet av medborgarförslaget – och belysning vid Wimer Bike Park kommer det bli. 

Annons:

Medborgarförslaget var uppe på kommunfullmäktige tidigare i år. Förslaget från kommunstyrelsen var då avslag, men socialdemokraten Daniel Nestor argumenterade för en återremiss. 

– Jag skulle gärna vilja yrka på återremiss. Motiveringen är att vi vill se en kostnadsberäkning först. Vi anser att det är ett väldigt bra förslag och vill se en beräkning på vad det skulle kosta. Vi tror att det är en bra investering för framtiden, sa Nestor. 

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna hakade på återremissförslaget. Majoritetspartierna inom Vimmerbyalliansen höll en snabbkonferens och ändrade sig också. Vid senaste kommunstyrelsesammanträdet framkom att medborgarförslaget får bifall. 

– Vi har fått de ekonomiska konsekvenserna av det här och det är en investering på cirka 60 000 kronor. Den årliga driften ligger runt 5 000 kronor. Vi vill verkligen uppmuntra till spontanidrott och det här är ett populärt tillhåll. Därför gör vi den här investeringen, även om det inte är avsatt i budgeten, säger Ola Gustafsson (KD). 

"Lyssnar på goda argument"

Att majoriteten ändrat sig är inget konstigt, tycker företrädarna. 

– Vi lyssnar på goda argument och det här är ett bra exempel på demokrati och vikten av debatter. Det var en enig kommunstyrelse som föreslog avslag, men med nya argument och nya skäl kan vi säga ja, säger Jacob Käll (C).

Marie Nicholson (M) fyller i:

– Vi har gjort diverse satsningar på spontanidrott för ungas välmående och för att motverka stillasittande. Belysningen gör att anläggningen kan användas senare på hösten och under mörka kvällar. Det följer väl den satsning vi påbörjat. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt