Annons:

MILJONSTÖD TILL LOKAL FÖRENING FÖR NY STORSATSNING

Peter Tunek är ordförande för CK Wimer och gläds åt miljontillskottet. Foto: Ossian Mathiasson

MILJONSTÖD TILL LOKAL FÖRENING FÖR NY STORSATSNING

Vimmerbyföreningen CK Wimer får miljonstöd av Allmänna Arvsfonden. Pengarna ska gå till nya cykelleder. 
– Man får lite gåshud nästan, säger Peter Tunek, föreningens ordförande. 

Annons:

Drygt 1,1 miljoner kronor får CK Wimer i stöd av Allmänna Arvsfonden för sin nya satsning. 

"Projektets syfte är att skapa bättre möjligheter till cykling för barn och unga som har efterfrågat fler möjligheter till cykelträning. De befintliga cykellederna på området är tekniskt avancerade och det saknas bra alternativ som fungerar för yngre åkare. I projektet ingår att bygga en så kallad XCO bana, en bana (Cross Country Olympic) i skogen med hopp, hinder och alternativa vägar med olika svårighetsgrader samt en kortare enkel bana för de yngsta barnen. Anläggningen kommer att användas både i organiserad träning och spontant", skriver arvsfonden. 

Peter Tunek, ordförande i CK Wimer, är förstås väldigt glad över tillskottet. 

– Man får lite gåshud nästan. Vi har hållit på med det här projektet i det tysta och haft planer på att utöka våra cykelleder. Vi har försökt ansöka om finansering för att göra det här och arvsfonden var det sista som kom på plats. Det känns jättespännande, säger han.

Det har förstås varit en oviss väntan på om ansökan skulle gå igenom.

– Man törs inte räkna med något. Vi har sett att många får det här beviljat för olika satsningar, men man kan inte veta. Visst har man haft goda förhoppningar, men vi har inte vågat drömma om det. Vi har varit beredda på ett nej också. Ingen av oss har ju gjort det här förut och 1,1 miljoner kronor är inte lite pengar. Nu ska det förhoppningsvis bli något bra av det här. Vi är en relativt liten förening och det hade varit omöjligt för oss att lägga ut de här pengarna själva. Vi har varit väldigt beroende av de här bidragen. 

Ska ta in proffshjälp

Nu ska man ta hjälp av proffs för att bygga de nya slingorna intill de befintliga.

– Vi har inte hunnit diskutera upplägget ännu, men ska försöka få ihop ett styrelsemöte om när vi ska börja. Allt har hängt på om vi fick det här bidraget eller inte. Vi ska ta hjälp av proffs och har fått en offert av killen som bygger banorna. Förhoppningsvis kan vi vara igång så snart som möjligt. 

En av slingorna ska bli en XCO-bana.

– Det är en tävlingsbana som våra ungdomar ska kunna träna på. Det är ett bra sätt att få träning på hinder som de kan möta om de är ute och tävlar. Det kommer bli olika alternativspår. Det ska gå att köra både svårt och lite enklare, så man kan välja själv. Vi ska även bygga en slinga som är mer som en familjeled kan man säga. Våra banor som vi har nu är rena naturstigar som kan vara stökiga för just yngre barn. Den här ska bli lättcyklad och vara väldigt rolig. Men det är jättemycket jobb med dem, eftersom det är oländig terräng. 

När kan det vara klart?

– Det är jättesvårt att säga. Kanske att någon slinga kan vara klar till hösten. 

CK Wimer har cirka 140 medlemmar. Drygt 60 av dem är barn. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt