Annons:

Trots två VBK-poäng: ”Bittert och besviket”

Robin Rehn var en av VBK:s bästa spelare i segermatchen mot Sollentuna. Foto: Linus Johansson

Trots två VBK-poäng: ”Bittert och besviket”

Vimmerby BK vann en av två hemmamatcher i dag.
– Ser man till resultaten i vår serie hade vi behövt vinna båda matcherna. Det känns bittert och besviket, säger VBK-spelaren Tobias Pettersson.

Annons:

VBK inledde minisammandraget med att besegra Sollentuna med klara 16-4.

– Det var en väntad seger, de var inte bra. Samtidigt tycker jag att vi gjorde en jättebra match och kunde faktiskt ha slagit bättre än vad vi gjorde, säger Tobias Pettersson.

Startade bra

Mot Sigma, som är ett topplag i grupp A i Mellanallsvenskan, blev det tuffare. Sigma vann med 13-7, trots att VBK vann den första serien med 4-1. I den andra serien slog dock Sigma tillbaka med 5-0.

– Vi spelade bra i de två första serierna och kunde haft ledningen med 10-0 eller legat under med 0-10, så jämnt var det. I de två sista serierna var de däremot klasser bättre. Sigma var jättebra, det ska vi inte ta ifrån dem. Vi gjorde väl ingen djupdykning, men borde ha kunnat göra det bättre än vad vi gjorde.

Behöver vinna borta

Inför avslutningen av serien ligger Vimmerby fyra i Grupp B. VBK kan fortfarande nå elitseriekval, men riskerar alltjämt att hamna i ett negativt kvalspel.

– Vi hade behövt vinna båda matcherna i dag. Nu måste vi ta två poäng hemma nästa helg och vinna en av två bortamatcher den sista spelhelgen för att undvika negativt kval, tror Tobias Pettersson.

Jonny Sandberg (913), Tobias Pettersson (864) och Robin Rehn (845) var VBK:s bästa spelare mot Sollentuna. Mot Sigma noterades Tobias Pettersson (928), Robin Stefansson (898) och Frida Sethsson (841) för de högsta poängen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt