Annons:

Sista matchen för VIF – och för Håkan Ericsson?

Vimmerby IF kan behöva söka efter en ny tränare till föreningens A-lag på damsidan. Foto: Dick Johansson

Sista matchen för VIF – och för Håkan Ericsson?

Idag spelar Vimmerby IF sin sista match för säsongen. Derbyt mot Hultsfreds FK kan även bli tränaren Håkan Ericssons sista match i Vimmerby IF. – Det tar för mycket tid och kraft, säger han.

Annons:

Håkan Ericsson har varit tränare för Vimmerby IF:s A-lag i nio år. En hel del talar för att lördagens match mot Hultsfreds FK blir hans sista som huvudtränare.

– Jag är mycket tveksam till att fortsätta. Det känns inte som en fritidssysselsättning längre och då försvinner lite av glädjen. Vi har haft 45 spelare i år och det är ett jäkla ansvar. Det tar för mycket tid och kraft, säger han.

Ericsson har dock fört inledande diskussioner med damutskottet.

– Har man hållit på med fotboll som ledare sedan man var 14-15 är det svårt att tänka sig att inte göra det och jag kommer hålla på med fotboll på något sätt. Men jag är tveksam till att fortsätta som huvudtränare. Det skulle vara om vi hittar ett annat upplägg i så fall.  

”Inte hunnit summera”

Ericssons eventuellt sista match saknar betydelse. Vimmerby IF avslutar säsongen borta mot Hultsfreds FK. HFK har redan åkt ur och VIF ligger femma med en liten möjlighet att nypa tredjeplatsen.

– Jag har inte hunnit summera säsongen än, men för A-lagets del har vi gjort det ganska bra. Vi har haft många skador och sällan kunnat ha samma startelva. Däremot har B-laget och C-laget tagit otroliga kliv och det är roligt att se.

Är du förvånad över att HFK åkte ur?

– Nej. De hade en tunn trupp och har haft mycket skador och då blir det otroligt jobbigt. Det är skönt att de åkt ut innan den här matchen så slipper vi sätta spiken i kistan. Nu är det redan klart och vi vill ha en seger. Ett derby är ett derby.

VIF får klara sig utan Malin Engström, avstängd, och Malin Söderlund, bortrest. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt