Annons:

Brann för Gullringen som ung – nu väntar speciellt möte med moderklubben

Simon Henriksson följde moderklubben Gullringens GoIF på nära håll som ung och tillhör sedan många år tillbaka kvällens derbymotståndare Djursdala SK. Foto: Privat/Ossian Mathiasson

Brann för Gullringen som ung – nu väntar speciellt möte med moderklubben

Simon Henriksson spenderade stora delar av uppväxten på Gullemon och följde moderklubben Gullringens GoIF på såväl hemma- som bortaplan. 
På fredagskvällen återvänder han dit med Djursdala SK som hans hjärta numera bultar för. 
– Min koppling till Gullringen var länge väldigt stark och tydlig men jag tror att de flesta inte ser den längre, säger Simon Henriksson. 

Annons:

I morgon kväll rullar seriespelet i division 4 vidare. Ett intressant och kittlande kommunderby mellan Gullringens GoIF och Djursdala SK, två lag på tio poäng efter fyra omgångar, står för dörren. 

För Djursdala SK-forwarden Simon Henriksson blir det en minst sagt speciell match med tanke på att han är från Gullringen och har starka kopplingar till moderklubben Gullringens GoIF. Under stora delar av 00-talet klappade hjärtat hårt för gulsvart och han följde klubben på nära håll. 

– Jag är född och uppvuxen på Gullemon då jag alltid har varit väldigt intresserad av fotboll. Det var Gullringen som jag brann för när jag var yngre. Jag följde under flera års tid med på många bortamatcher, var nära knuten till laget och drev en sajt med fokus på Gullringen på Svenska Fans. Jag följde Gullringen på väldigt nära håll under stora delar av 00-talet och har många minnen från att ha varit med i omklädningsrummet inför och efter matcher, säger Simon Henriksson. 

"Brinner för Djursdala"

Simon Henriksson lämnade moderklubben och gick till Djursdala SK som 15-åring och har därefter gjort en längre och en kortare sejour i gulsvart. Senaste säsongen som han spelade i Gullringens tröja var 2012. 

– Det var faktiskt Mattias Sandh som en gång i tiden tog mig till Djursdala. Jag har spelat betydligt fler matcher för Djursdala i seniorsammanhang än vad jag har gjort för Gullringen även om jag har en del där också. Jag har samtidigt aldrig varit tillräckligt bra för att spela i Gullringens a-lag och när jag skulle börja seniorkarriären på allvar följde jag med "Matti" till Djursdala och spelade i Elitfyran.

Det är sedan flera år tillbaka Djursdala SK han brinner för och har olika roller i. 

– Jag har inga antipatier eller något sånt för Gullringen, men jag brinner för Djursdala och har med åren fått allt fler uppgifter. Det började med att jag skulle hjälpa till att få tag i några spelare och det slutade med att jag blev ansvarig för den delen i DSK. Vi har en väldigt svår situation jämfört med andra division 4-lag då alla spelare spelar gratis och spelar för att det är kul. Det är en bonus att vi gick upp i division 4 och kommer inte bli en förening som satsar på att gå upp i division 3.

"All press ligger på Gullringen"

Han har aldrig mött Gullringen i a-lagssammanhang så kvällens match betyder naturligtvis något extra för honom. 

– Det är en väldigt speciell match för mig, sedan är det inte samma sak som när man är liten och alla känslor blir mycket större. Visst kommer det kännas speciellt att gå in i bortalagets omklädningsrum på Gullemon. ”Nicke Plåt” (Niklas Johansson) och ”Patte” (Patrik Wärnehall) är två personer som jag har växt upp med kring fotbollen i Gullringen, säger Simon Henriksson. 

Klubbarna har inte mött varandra sedan 70-talet. 

– För Djursdalas del är det väldigt roligt och stort att få möta Gullringen som har en fin historia i lokalfotbollen. Det är en match som jag har sett fram emot sedan vi gick upp division 4. Det ska bli roligt att få spela på Gullemon och jag hoppas att vi kan stå upp på ett bra sätt och göra det svårt för Gullringen som är stora favoriter.

Vad tror du att det blir för typ av matchbild?

– En match som kommer påminna ganska mycket om den mot Vimmerby. Jag hoppas att vi kommer ha lite mer att säga till om även om Gullringen är spelförande. Vi kommer förmodligen inte kunna ställa samma lag på benen som mot Vimmerby, vilket gör att Gullringen får gälla som stora favoriter. Derby är derby och kommer präglas av mycket vilja och kamp. All press ligger på Gullringen och vi kan spela betydligt mer avslappnat än vad de kan göra. 

"Överträffat alla förväntningar"

Djursdala har inlett seriespelet med tre segrar, ett kryss mot Vimmerby IF och kommer från en tung 2–7-förlust mot Tranås FF. 

– Säsongsstarten har överträffat alla förväntningar om man bortser från bakslaget mot Tranås. Jag har hört folk som har sagt att vi ska skrapa ihop enstaka poäng så ingen trodde nog att vi skulle stå på nio poäng när vi mötte Vimmerby i fjärde omgången och inte heller att vi skulle ta poäng mot dem. När alla är med så har vi ett rutinerat och bra lag. Det är nog få lag i serien som har så många division 2- och division 3-matcher i bagaget men vi tränar inte som ett division 4-lag. Vi kommer vara sårbara för skador och avstängningar och dylikt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt