Annons:

Läs Sofie Perssons tankar om proffskontraktet

Sofie Persson har fått proffskontrakt i Australien. Foto: Sunshine Coast FC

Läs Sofie Perssons tankar om proffskontraktet

Vimmerby IF har fostrat sitt andra fotbollsproffs. 23-åriga Sofie Persson har fått kontrakt med högstaligalaget Brisbane Roar. – När jag åkte till Australien hade jag inte en tanke på att spela fotboll, säger hon till Dagens Vimmerby.

Annons:

Kosovare Asllani är den största fotbollsspelaren Vimmerby IF någonsin fostrat. Men nu är Paris Saint-Germain-stjärnan inte längre det enda proffset. 

23-åriga Sofie Persson, som lämnade livet i Vimmerby för att upptäcka andra sidan jorden, har skrivit på ett kontrakt med australiensiska storklubben Brisbane Roar, som har tagit två inhemska ligatitlar i den unga serien. För Dagens Vimmerby kommenterar Sofie Persson proffsdrömmen. 

– Det känns otroligt roligt. När jag åkte till Australien hade jag inga planer alls på att spela fotboll. Den största anledningen till att jag åkte var att jag hade bestämt mig för att lägga ner min elitsatsning, men efter en säsong på låg nivå fick jag en helt ny tändning. Jag kunde helt enkelt inte ge upp något som är en så stor passion i mitt liv, säger Sofie Persson. 

Efter en säsong på låg nivå erbjöds hon att spela i den högsta ligan i Queensland i Sunshine Coast Fire FC. Efter rejäl succé, med bland annat ett sagolikt mål som spridits viralt, fick hon ett testkontrakt med Brisbane Roar. Nu har hon fått kontraktet. 

– Nivån jag började på är ungefär som division tre i Sverige, berättar Sofie Persson. 

Hur står sig högstaligan i världen?

– Det är svårt att säga. Jag har inte en aning om de andra lagen, men det är hög klass på mitt lag. Vi har en bra dynamik i laget och och en helt fantastisk ledarstab. Känslan inför säsongen är hur bra som helst. 

Vimlar av landslagsspelare

I den australiensiska ligan vimlar det av landslagsspelare från önationen, som så sent som i VM i somras gick till kvartsfinal. 

– I vårt lag finns det tre landslagsspelare och det finns flera i de andra lagen. Det är hög nivå på ligan. 

Drömmer du om landslaget?

– Haha, nja. Landslaget känns fortfarande långt borta. Men jag känner att jag främst utvecklat min fysik och mitt självförtroende. 

Hur ser ditt liv ut?

– Vi tränar sex dagar i veckan plus match. Det är även mycket event med sponoser och sådär som vi måste delta i. Annars består mitt liv av strandhäng, vänner och mat, haha. På kvällarna är det träning. 

Den 18 oktober spelar Sofie Persson och hennes Brisbane Roar seriepremiär mot Canberra United. Matchen tv-sänds på australiensisk tv. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt