Annons:

Sofies första proffsår är över – framtiden är oklar

Sofie Perssons första proffsår är över. Foto: Sunshine Coast FC

Sofies första proffsår är över – framtiden är oklar

Sofie Persson, 23, kan lägga sin första proffssäsong bakom sig. Hennes Brisbane Roar förlorade semifinalen mot Melbourne City på straffar. Vimmerbytjejen spelade från start i semifinalen – och tror att hon kan få ett nytt kontrakt. – Vad som helst kan dock hända, säger hon.

Annons:

Sofie Persson är fostrad i Vimmerby IF, men försvann efter gymnasiet till Kalmar. 

Tidigt lade hon dock ner elitsatsningen och av just den anledningen åkte hon till Australien. 

– När jag åkte till Australien hade jag inga planer alls på att spela fotboll. Den största anledningen till att jag åkte var att jag hade bestämt mig för att lägga ner min elitsatsning, men efter en säsong på låg nivå här i Australien fick jag en helt ny tändning. Jag kunde helt enkelt inte ge upp något som är en så stor passion i mitt liv, sa Sofie Persson till Dagens Vimmerby i samband med att hon fick kontraktet.

23-åriga Sofie, som egentligen bara ville upptäcka andra sidan jorden, hade helt plötsligt blivit proffs och tog plats i det merittyngda laget i den unga serien. Brisbane Roar har nämligen två ligatitlar sedan tidigare.

Det blev dock ingen ny. Häromatten svensk tid förlorade Brisbane efter straffar mot Melbourne City, som inte förlorat en enda match på hela säsongen, i semifinalen i slutspelet. I Melbourne spelar inte mindre än nio (!) landslagsspelare, varav den största stjärnan är australiensiska Lisa De Vanna. Det var hon som gjorde 1-0 för Australien, som sedermera tog sig till kvartsfinal i VM, mot Sverige i somras. 

– Det var 0-0 vid fulltid och så förlorade vid med 4-5 på straffar. Vi mötte det enda laget som inte förlorat en enda match denna säsongen och är packat med internationella landslagsstjärnor, så vi gjorde en grym match, säger Sofie Persson. 

Tror på nytt kontrakt

Men säsongen är ändå slut för Brisbane, som slutade fyra i tabellen. De fyra bäst placerade lagen är de som får göra upp om guldet. 

– Säsongen har varit väldigt lärorik. Jag har kämpat för att få speltid, så det kändes grymt att få starta i semifinalen. Jag hade faktiskt på känn att jag skulle få starta, det har gått riktigt bra på träningarna. 

Vad händer nu?

– Nu ska vi ha ett par veckor ledigt innan vi börjar arbetet inför nästa säsong. 

Sofie Persson tror att hon har stora chanser att få ett nytt kontrakt med topplaget. 

– Jag tror att jag har en stor chans att få ett nytt kontrakt, men säsongen börjar inte förrän i oktober så vad som helst kan hända däremellan. 

Innebär det att du kan lämna Australien?

– Nja, men mycket kan hända på nio månader, haha. 

Innan semifinalen hade Sofie Persson startat två matcher. Hon gjorde inget mål under säsongen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt