Annons:

Håkan skulle välja korv – då blev han ordentligt överraskad

Håkan Ericsson blev ordentligt överraskad på mittplan av sina gamla spelare. Foto: Simon Henriksson

Håkan skulle välja korv – då blev han ordentligt överraskad

I samband med toppmötet mellan Vimmerby IF och Tjust IF FF blev Håkan Ericsson inkallad på mittplan i halvtid. Då blev han överraskad av ett stort antal spelare han tränat genom åren.
– Det gör mig rörd, säger han.

Annons:

Eldsjälen Håkan Ericsson har varit ledare sedan 15-årsåldern i Vimmerby IF. I damlaget kom han in 2008 när hans flicklag var redo för seniorspel.

Sedan har det blivit åtskilliga timmar på Vimarvallen och Ceosvallen för honom. I år har Håkan Ericsson inte ett enda uppdrag och på lördagen blev han ordentligt överraskad av ett stort antal spelare han tränat genom åren. 

– Jag hade inte en aning om det här. Jag skulle bestämma mig för om jag skulle ha en kokt eller stek här i halvtid när Hanna (Ericsson) sa att jag skulle ut på planen. Jag blir verkligen jätterörd. Det brukar jag inte bli, men det här bet i hjärtat, säger Håkan Ericsson kort efter att han blivit uppvaktad. 

Många av spelarna hade han inte sett på flera år.

– Jag var inte alls beredd på det här. Vid en årsfest kan man räkna ut att man ska få en blomsterkvast och så, men det här var överraskande. Många tjejer har jag inte sett på fem till tio år.

Saknar du fotbollen något?

– Måndag till fredag gör jag det inte, men sådana här dagar kan man sakna pulsen, nerven och vårat gäng tre poäng. 

Kan det bli en återkomst någon gång?

– Ingen aning. Just nu är det bara skönt. Jag hade energi ända in i kaklet känner jag och det krävs när man tränar tjejer som verkligen vill något. Det går inte att dra övningar från 70-talet. 

På kvällen skulle festligheterna fortsätta för Håkan Ericsson med de gamla spelarna.

– Det ska bli hur kul som helst. Det blir nog en del gamla minnen och mycket tjat. Det blir nog mycket man antagligen sagt genom åren, både bra och dåliga saker.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt