Annons:

”Keko” avgjorde cupderbyt – ”Tio riktigt bra målchanser”

Lars Gustavsson var nöjd över segern, men konstaterade också att det finns en hel del att jobba vidare med. Foto: Linus Johansson

”Keko” avgjorde cupderbyt – ”Tio riktigt bra målchanser”

IFK Tuna var favorit att vinna Toyota Cup-derbyt mot Djursdala SK. Och visst blev det seger för Tuna. Detta efter att nyförvärvet från Hultsfred, Diego Nicolas "Keko" Toribio Urrutia, gjort matchens enda mål.

– En solid laginsats, men utan att glänsa, säger Tuna-tränaren Lars Gustavsson.

Annons:

Diego Nicolas "Keko" Toribio Urrutia gjorde matchens enda mål knappt 20 minuter in i den första halvleken.

Tuna-tränaren Lars Gustavsson konstaterade att hans lag hade ett rejält övertag sett över 90 minuter.

– Jag tycker att vi gjorde en okej match. Vi kanske skulle gjort ett par mål till i första halvlek och i alla fall ett mål till i andra och då räknar jag lågt. Jag skojar inte om jag säger att jag kan räkna till tio riktigt bra målchanser. Det såg stabilt ut på det sättet, men man ska sätta dit chanserna också, säger Lars Gustavsson.

Tuna-tränaren fortsätter:

– Spelmässigt var det ett solklart övertag för oss, det var vår match och det var vi som ägde mest boll. I första halvleken hade de en riktigt bra chans där de kunde tagit ledningen med 1-0 och i andra hade de också någon chans, men det var egentligen det Djursdala hade. Vi kontrollerade matchen, men jag vill se mer. Det finns mycket att jobba med.

"I princip rätt hela matchen"

DSK-coachen David Henriksson sammanfattade matchen så här:

– Vi kom med en sargad trupp med mycket skador, sjukdomar och bortresta spelare. Inför matchen pratade vi om att ligga rätt och kriga för varandra och det gjorde vi. Tuna var bollförande hela matchen och det är ett duktigt lag, men jag tycker egentligen inte att vi släppte till så många chanser. Killarna gjorde en bra försvarsinsats och låg i princip rätt hela matchen. Däremot var vi för slarviga på sista tredjedelen och det ska vi jobba på i veckan.

I DSK fick samtliga spelare beröm, med ett extra plus till Simon Henriksson och Isack Thuresson. I Tuna stod samtliga spelare för en godkänd insats där ingen stack ut över mängden.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt