Annons:

Första derbyt på många år – Tuna drog längsta strået mot Djursdala

Johan Lundin forcerade in 2–0-målet när IFK Tuna slog Djursdala SK med 3–1 på fredagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Första derbyt på många år – Tuna drog längsta strået mot Djursdala

Djursdala SK och IFK Tuna har inte mött varandra i seriespel på många herrans år. I kvällens kommunderby på Dalavallen gick Tuna vinnande ur striden. 
– Jag tycker att vi var det bättre laget, säger Tuna-mittbacken Johan Lundin. 

Annons:

Efter en händelsefattig och temposvag första halvlek fick IFK Tuna in ett psykologiskt viktigt ledningsmål i början av andra halvlek. Bollen hamnade vid Victor Gustavssons fötter och forwarden fick iväg ett avslut som studsade in i mål via DSK-spelare.

Halvvägs in i andra halvlek utökade Tuna sin ledning till 2–0 i efterspelet av Theo Eklunds långa inkast. Djursdala SK lyckades inte rensa undan bollen utan den blev kvar i straffområdet och Johan Lundin tryckte in 2–0 på bortre stolpen. 

– Det är väl ett sånt typiskt mål jag gör. Jag fick till slut in den och det gäller att vara på rätt ställe i rätt tid. Jag får många gånger två spelare på mig så det är svårt att komma till, säger Johan Lundin. 

"Slår långbollar och har starka spelare"

Djursdalas Isack Thuresson nickade in 2–1 med några minuter kvar. Det hopp som tändes släckte Anthon Békési med 3–1 kort därpå.

– Vi fick kämpa för segern med tanke på att de slår långbollar och har starka spelare som trycker på. Allt kan hända, men jag tycker att vi har bra koll på det, säger Johan Lundin. 

Den division 2- och 3-meriterade mittbacken hamnade i flera nickdueller med DSK:s långe forward Isack Thuresson.

– Det är det spelet jag gillar. Nu när jag är lite äldre är det tacksamt att få kliva upp och nicka bort bollar lite då och då. Det kändes ganska lugnt. Vi hade väl någon period som var lite sämre, men jag tycker att vi på det stora hela rullade boll bättre än vad de gjorde. 

"Blev nedbrutna till sist"

Djursdala SK kom till derbyt med två raka segrar i ryggen och förlorade sista seriematchen innan uppehållet. 

– Tråkigt och tungt såklart. Det känns som att vi bjöd upp till kamp i första halvlek, men vi blev nedbrutna till sist. Vi hade motstuds på deras två första mål och satte oss själva i skiten vid deras tredje mål, säger DSK-mittbacken Jakob Karlsson och fortsätter: 

– Det känns som att vi är värda mer. Bollen tar tre-fyra spelare i vårt lag innan den rullar in i mål vid 1–0 och sedan är det ett skott som tar flera av våra spelare innan de gör 2–0. Vi fick in en viktig reducering, men de släckte vårt hopp efter någon minut. 

Ett hårt jobbande DSK försökte och försökte, men kom inte riktigt till. 

– Vi spelar rätt primitivt, men det är också det som har funkat på slutet. Skillnaden är att vi i dag möter ett skickligare lag som kan spela sig igenom våra lagdelar. När vi bröt bollen var vi tröttare än vad vi var mot Storebro. Vi mötte ett skickligare lag i dag och fick jobba mer för att vinna bollen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt