Annons:

DSK tog revansch på Tuna för cupförlusten

Simon Lennartsson gjorde ett bra inhopp för DSK och blev målskytt. Foto: Arkivbild

DSK tog revansch på Tuna för cupförlusten

IFK Tuna vann cupmötet med 1-0. När DSK och Tuna skramlade ihop lag till en träningsmatch var det Djursdala som vände 0-1 till seger 3-1 i den andra halvleken.
– En moralhöjande seger mot ett bra motstånd, säger tränaren David Henriksson.

Annons:

Djursdala och Tuna gillar att möta varandra. När båda lagen fick inställda cupmatcher i helgen blev det ännu ett möte mellan de två kommande seriekonkurrenterna.

Den här gången var det DSK som njuta av segerns sötma. Johan Lundin gav Tuna ledningen i den första halvleken, men i den andra vände DSK på kort tid 0-1 till 3-1. Anton Palmér kvitterade till 1-1 och inhopparna Simon Henriksson och Simon Lennartsson gjorde 2-1 och 3-1 för de rödblå.

– En bra genomkörare. Jag tycker vi kommer ut bra men så tappar vi efter deras mål. I andra kommer vi ut, tar över matchen och spelar fin fotboll. Vi kämpar för varandra och hittar rätt ytor. Vi får inte sväva iväg, men det var en moralhöjande seger mot ett bra motstånd, säger DSK-coachen David Henriksson.

Lasse Gustavsson, tränare i Tuna, var förstås inte lika nöjd.

– Vi gör inte någon fantastisk match. Vi är skapliga i första halvlek och framför allt från mitten av halvleken till slutet. Då har Djursdala svårt att komma upp i banan. Men man måste springa åt båda håll om man ska vinna och vi är för slarviga med det tråkiga jobbet. Det blir lite hattigt med träningsmatch med så kort varsel och båda lagen hade mycket folk borta, säger han.

I Tuna berömdes Tobias Thuresson och Ahmed Maslem. I DSK stack Albin Isaksson, Anton Palmér, Max Karlsson och Ludvig Lundqvist ut.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt