Annons:

VIF reser till Västergötland i jakten på andra raka segern

Frida Pöder svarade för två mål i Vimmerby IF:s premiär mot Bankeryds SK. I morgon väntar Falköpings KIK på bortaplan. Foto: Ossian Mathiasson

VIF reser till Västergötland i jakten på andra raka segern

Seger med betryggande 4–0 i premiären. I morgon åker Vimmerby IF iväg på en långresa och ställs mot Falköpings KIK i jakten på andra raka segern. 

Annons:

Vimmerby IF fick bästa tänkbara start på division 2-säsongen och besegrade Bankeryds SK med 4–0 i förra helgens premiär. 

– Det kändes skönt att få en bra premiärseger. Vi spelade tätt bakåt och hade bra målvakts- och försvarsspel. Jag tycker att försvarsspelet var bra över hela banan och vi skapade även en hel del chanser och gjorde några mål framåt. Det känns bra så här långt, säger VIF:s huvudtränare Pierre Brorsson. 

I andra omgången blir det en tripp till Västergötland för Pierre Brorsson och hans spelare i Vimmerby IF. Falköpings KIK stod för motståndet i söndagens match.

– Jag vet att de spelade 1–1 mot Eksjö i premiären. I övrigt har jag dålig koll på dem i och med att de kommer från en annan division 2-serie och har blivit förflyttade till vår serie, säger Pierre Brorsson. 

Hur lyder matchplanen?

– Det handlar mycket om att vi ska spela vårt spel och spela efter våra förutsättningar. Gör vi det bra så kommer vi kunna störa alla lag och det är jag helt säker på. 

Guander kliver in i startelvan

Den enda skillnaden i VIF:s startelva är att Naomi Guander går in som högerback efter att ha missat seriepremiären på grund av skada.

– Hon har haft problem med ena hälsenan och det gjorde att hon inte spelade förra matchen. Hon är tillbaka i truppen och går in i startelvan.

Svea Backstad, inte tillgänglig i premiären, är nu tillbaka i truppen och inleder som avbytare.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt