Annons:

Ny kross på hemmaplan – tre tremålsskyttar när VIF tog andraplatsen

Frida Pöder gjorde en stark insats och svarade för tre mål när Vimmerby IF pulvriserade Bankeryd med 10–3. Foto: Ossian Mathiasson

Ny kross på hemmaplan – tre tremålsskyttar när VIF tog andraplatsen

Vimmerby IF avslutade säsongen på ett utmärkt sätt. Tre spelare gjorde tre mål vardera i 10–3-segern mot Bankeryds SK och VIF avancerade dessutom upp på andraplatsen.

Annons:

På ett blåsigt och kylslaget Arena Ceos tryckte Vimmerby IF gasen i botten från start i säsongens sista match mot Bankeryds SK. Redan efter två minuter satte Nathalie Johansson 1–0 på frispark och VIF:s ledning hade drygats ut till 4–0 efter 25 minuters spel. 

VIF gjorde precis vad de ville med Bankeryd och vann med förkrossande 10–3. Den vassa offensiva trion med Nathalie Johansson, Stina Kägo Bragsjö och Frida Pöder gjorde tre mål vardera. Vera Andersson hamnade också i målprotokollet. 

– Vi gick in och var bestämda från början samtidigt som Bankeryd inte var så vassa. Vi var lite för slappa och släppte in två billiga mål i onödan. Vi är så mycket bättre och ska inte behöva sätta oss i den sitsen, men så är det ibland, säger Pierre Brorsson efter 10–3-viktorian. 

Att göra tio mål i en match är inget man gör i en handvändning. VIF besegrade Växjö BK med 13–0 för två veckor sedan och nu blev det 10–3 mot Bankeryd. 

– Det är svårt att hålla koncentrationen när det går lätt, men jag tycker att tjejerna har gjort det fantastiskt bra.  

Kände du tidigt att ni skulle vinna den här matchen?

– Vi fick en bra start med ett par tidiga mål. Jag kände att vi är ett klart bättre lag även om det var svårspelat i vinden. Nere på Arena Ceos blåser det alltid och nu var det värre än vanligt. 

VIF slutar tvåa

Tjust vinner serien och Vimmerby tar hand om andraplatsen då Ulricehamns IFK förlorade med 2–3 mot Svärtinge SK. VIF tar andraplatsen tack vare bättre målskillnad än Ulricehamn. 

– Jättekul att vi tog andraplatsen. Man vill vinna så mycket man kan så det var skönt att vi tog andraplatsen.

Hur vill du summera säsongen som helhet?

– Jag har knappt hunnit tänka på det, men jag tycker att det har varit en väldigt, väldigt bra säsong. Tjejerna har gjort ett fantastiskt jobb. 

Hur har det varit i den nya rollen som damlagstränare?

– Jag har inte gjort så stor skillnad. Det var lite svårt i början, annars har det varit jättekul. Spelarna har ställt upp och det har varit bra med folk på träningarna. Majoriteten har tränat jämt och har man varit skadad har man kommit ner på träningarna. Truppen är fantastisk. 

Vad tänker du kring nästa säsong?

– Vi har inte hunnit prata om fortsättningen. 

Den kollektiva insatsen fick beröm och plusbetyg delades ut till Frida Pöder och Stina Kägo Bragsjö. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt