Annons:

Spetsen och bredden talar för VIF: ”Ingen kan känna sig säker”

Pierre Brorsson gör sin andra säsong som tränare för Vimmerby IF:s damlag. Foto: Simon Henriksson

Spetsen och bredden talar för VIF: ”Ingen kan känna sig säker”

Ett redan starkt lag har blivit ännu bättre. Vimmerby IF ska definitivt kunna vara med och utmana om topplatserna i division två.
– Konkurrensen är betydligt tuffare i år. Ingen kan känna sig säker på en plats som det är just nu, säger VIF-tränaren Pierre Brorsson.

Annons:

Under Pierre Brorssons första säsong som tränare i Vimmerby IF slutade klubbens damlag på en andraplats i division två. Kan laget klättra ytterligare ett steg i tabellen i år väntar division ett-spel nästa säsong. Förutsättningarna för att vara med i den absoluta toppen och utmana om seriesegern finns definitivt.

VIF-laget är i stort sett intakt jämfört med förra säsongen och har förstärkts med Kenty-spelarna Sarah Falkevall och Naomi Guander. Dessutom är Kujtese Rexha och tidigare långtidsskadade Svea Backstad tillbaka i spel.

– Känslan är att vi har förstärkt och breddat upp truppen i alla lagdelar. Konkurrensen är betydligt tuffare i år. Är man inte på tå finns det de som knackar på och vill spela istället, säger Pierre Brorsson. 

Kan ställa högre krav

För Pierre Brorsson är det också en fördel att han nu känner laget betydligt bättre än vid samma tidpunkt förra året.

– Jag känner tjejerna bättre och kanske kan ställa lite mer krav. Jag tycker att väldigt många har tagit ett steg till. Vi har kört rätt hård träning och man ser att vi orkar på ett bra sätt. Nu ser vi fram emot att serien ska starta, det är man väldigt sugen på.

Premiären för Vimmerbys del blir på lördag hemma mot Bankeryds SK.

Vad kan man förvänta sig av VIF i år?

– Man kan förvänta sig att vi ska vara med i toppen i alla fall. Så är det absolut. 

Starkare och spetsigare

Det faktum att laget bara spelat fem matcher på försäsongen är inget som direkt oroar Pierre Brorsson.

– Vi har mött rätt bra motstånd ett par gånger och jag tycker att det har sett bra ut då. Vi ligger nog bättre till både tränings- och orkesmässigt än vid samma tidpunkt förra året. Många av spelarna har utvecklats en hel del. Det gäller både de yngre spelarna och de mer rutinerade, som har klivit fram och tar mer ansvar. Det ser riktigt bra ut.

När man pratar om Vimmerby går det förstås inte låta bli att nämna forwardsduon Nathalie Johansson och Frida Pöder. I år har de också kompletterats med den vassa målskytten Sarah Falkevall från BK Kenty.

– Att vi har fått in Sarah gör att vi blir ännu starkare och spetsigare framåt. Det känns som att vi börjar hitta hur vi ska spela. Sarah och Stina (Kägo Bragsjö) kommer hårt på kanterna så fort vi sätter press medan Frida och ”Natta” (Nathalie Johansson) tar lite djup på varandra. Det har känts riktigt bra framåt de sista matcherna, säger Pierre Brorsson.

Räkna med att Vimmerby i vanlig ordning kommer att vräka in mål i division två. Räcker det för avancemang i år?

Fakta

Vimmerby IF (division två)

Nyförvärv: Sarah Falkevall (BK Kenty), Naomi Guander (do), Kujtese Rexha (comeback), Svea Backstad (tillbaka efter långtidsskada) och Felicia Johansson (Hultsfreds FK).

Eventuell förlust: Shams Imad Tarabeih (osäker, har inte börjat träna än).

Lagen i division två nordöstra Götaland: Bankeryds SK, IF Eksjö Fotboll, Jönköpings Södra IF, Vimmerby IF, Mariebo IK, BK Kenty, Falköpings IK, IFK Wreta Kloster, Lindö FF, Skultorps IF, Svärtinge SK, Ulricehamns IFK.

Seriefavoriter: ”Har inte full koll på alla lag, men det blir nog en tuff serie. Ulricehamn var jättebra förra säsongen och jag vet att Lindö är bra”, säger Pierre Brorsson.

Seriepremiär: Bankeryds SK, lördag 13 april, hemma.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt