Annons:

Första matchen för VIF – då vill tränaren se det här

Vimmerby IF spelar årets första träningsmatch på söndag. Foto: Linus Johansson

Första matchen för VIF – då vill tränaren se det här

I dag spelar Vimmerby IF:s damer hemma mot seriekollegan Eksjö i årets första träningsmatch.
– Jag vill se att vi orkar i 90 minuter och att vi kan hålla i bollen med ett tryggt passningsspel, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Vimmerby tog steget upp i division ett i höstas medan Eksjö fick en friplats. I dag skulle de båda seriekonkurrenterna ha mötts i Eksjö, men på grund av isig plan i där kommer matchen istället att spelas i Vimmerby.

– Det är vår första match och jag ser det mest som en värdemätare för att se hur vi ligger till konditionsmässigt. Så här tidigt på säsongen är resultatet ganska oviktigt, även om det givetvis alltid är roligt att vinna. Det viktigaste är att vi känner att vi orkar i 90 minuter och att vi ser att vi har utvecklat det vi tränat på i vinter, säger Håkan Ericsson.

Och det är?

– Förutom det klassiska med styrka och kondition har vi tränat väldigt mycket passningsspel, förstatouch och rörelse. Senast vi var uppe i division ett kände vi att vi inte hängde med i de bitarna. Vi vill försöka vara lite mer spelförande den här gången.

VIF har några spelare borta av olika anledningar, bland annat skyttedrottningen Nathalie Johansson. Comebackande Alicia Strand är inte redo för spel än efter sin knäskada.

– Henne är vi väldigt försiktiga med, det får ta den tid det tar. Men Alicia ser väldigt vältränad och pigg ut, säger Håkan Ericsson.

Fakta

VIF-laget:
Målvakt: Kristina Rödin.
Backlinje: Amanda Lundberg, Malin Söderlund, Nathalie Milton, Malin Blidfors.
Mittfält: Matilda Strömdahl, Emilia Nilsson, Malin Engström, Julia Rosin.
Anfall: Emilia Rosenqvist, Anna Karlsson.
Bänk: Kujtese Rexha, Andrea Lundgren och Stina Kägo-Bragsjö.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt