VIF:S SJUKA VÄNDNING – INHOPPAREN VÄNDE DERBYT

Vimmerby IF vände derbyt mot Högsby i slutminuterna efter dubbla mål av Adam Kisitu. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IF såg ut att gå mot sin tredje raka förlust i hemmamatchen mot Högsby. Då klev inhopparen Adam Kisitu fram. I den 89:e minuten kvitterade han till 2-2 och bara minuten senare satte han 3-2 på frispark.

Vimmerby startade matchen bra och tog också ledningen efter 16 minuters spel. Rickard Thuresson hittade Mohammad Jafr Mostafa med ett inspel och 1-0 var ett faktum.

Hemmalaget tappade sedan sitt spel och Högsby kunde jobba sig in i matchen. Efter en knapp halvtimme kvitterade Jakob Rydberg med ett skott som gick stolpe in. Som om inte det vore nog så satte Ibrahim Fofanah 2-1 till Högsby på straff i den första halvlekens slutminuter.

Trots att Vimmerby pressade på för en kvittering i den andra halvleken såg Högsby ut att kunna hålla undan. Inhopparen Adam Kisitu ville dock annat. I den 89:e minuten stod han för en läcker prestation och satte 2-2. Bara minuten senare satte Kisitu 3-2 på frispark.

För VIF var segern förstås mycket viktig efter två raka förluster.