Hattrick av Johansson – redan i första halvlek

Nathalie Johansson och Vimmerby IF firar efter hennes tredje mål. Foto: Jakob Karlsson

Att kalla Nathalie Johansson för nyckelspelare är en kraftig underdrift. Det visar hon ännu en gång i dag. Johansson har gjort hattrick redan under den första halvleken hemma mot Mariebo. Vimmerby leder matchen med 3–1.

Nathalie Johansson betyder i stort sett allt för Vimmerby IF offensivt. I dag är hon på sitt bästa spelhumör och lurar skjortan av bortaförsvaret gång på gång. Redan efter 45 minuter har Johansson gjort tre mål.

Det första kom efter ett friläge där Johansson rundade bortakeepern och rullade in 1–0. Det andra kom sedan hon snappat upp ett slarv i Mariebo. Avslutet höll högsta klass då Johansson dunkade in bollen i bortre krysset.

3–1 målet kom kort efter Mariebos reducering och var det snyggaste. Johansson fick bollen på offensiv planhalva, borrade ned huvudet och sprang ifrån försvarare efter försvarare. I svår vinkel tryckte hon in bollen via ribban.

Matchen pågår och Vimmerby ledde med 3–1 i paus. Fem minuter in på andra hade Mariebo gjort både 3–2 och 3–3.