Annons:

Sportchefen om påskriften:

Sportchefen Johan "JC" Carlsson är nöjd över att ha förlängt med Niklas Gunnarsson, som syns bakom honom.

Sportchefen om påskriften: "Hade en bra utveckling den här säsongen"

23-årige Niklas Gunnarsson stannar i Vimmerby IF. Mycket glädjande, enligt sportchefen Johan "JC" Carlsson.
– Han var en av dem vi ville förlänga med tidigt, säger han.

Annons:

Niklas Gunnarsson och Vimmerby IF har kommit överens om ett nytt tvåårskontrakt. Det kom parterna överens om på fredagen. 

– Det känns väldigt bra förstås. Han var en av dem vi ville förlänga med tidigt med tanke på hans gångna säsong. Det är en viktig spelare för oss, som har haft en bra utveckling. Jag tycker att han var topp tre i laget den här säsongen. Det ska bli intressant att följa honom, säger sportchefen Johan "JC" Carlsson.

Niklas Gunnarsson hamnade på det centrala mittfältet under säsongen och svarade för nio mål.

– Han fick inte jättemycket speltid av tränaren innan David Lindgren, men det hände mycket under vintern där, säger "JC" skämtsamt och fortsätter:

– Nej, men utveckling kommer med speltid också och han har varit jävligt bra. Nio mål som mittfältare är en bra siffra.

Är det främst som innermittfältare ni ser honom?

– Det är inte mitt beslut, men vi har förlängt med honom som innermittfältare. Att han var vänsterback ibland hade med andra saker att göra. Han är absolut innermittfältare som prio ett.

"På gång hela tiden"

Diskussionerna mellan VIF-sportchefen och Niklas Gunnarsson har pågått mer intensivt i ett par veckor.

– Jag var tydlig med att jag ville att han skulle vara en av de första som skrev på. Någon måste börja. Han har inte heller haft några planer på att någon annanstans. Han märker väl att vi ska heltidsanställa en tränare inom kort och jag är väldigt tydlig med att vi vill uppåt i divisionerna.

Är det andra kontraktsförlängningar på gång?

– Det är på gång hela tiden. Alla med utgående kontrakt inväntar troligen tränarfrågan, men "Nicke" känner att det är på gång och vill vara med i den här satsningen. Förhoppningsvis kan "Nickes" påskrift ge gehör hos de andra spelarna.

Johan Carlsson uppger att ett tiotal spelare är under kontrakt.

– Det kommer hända en del saker de närmaste två veckorna. Det är också prioriterat att göra klart med tränarfrågan, alla spelare går och väntar på det och det jobbas hårt med den biten.

Vill spetsa truppen

När det gäller eventuella och potentiella nyförvärv kommenterar "JC" inga namn.

– Vi har spelare som har fått kontraktsförslag och är väldigt intresserade av att spela här, men som vill se ledarsidan först. Där är jag ganska lugn, de här killarna är intresserade och jag har svårt att se att det ska gå i stöpet.

Rör det Albert Johansson och Ludwig Strömbom?

– Det kommenterar jag inte, men det handlar om två, tre spelare.

Tittar ni mest lokalt?

– Det har varit rätt mycket lokalt, både inom kommunen, och utanför kommunen. Vi har kontakter med vissa spelare, dels från serien vi spelade i nu och dels från division fyra. Vi vill behålla så många som möjligt från den forna truppen, men vill också spetsa till den för att ta steget upp på sikt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt