Annons:

VIF:s bästa spelare: ”Vi körde över dem i första”

Oskar Stejdahl chippar in 1-0 till Vimmerby i hemmamatchen mot Värmbol. Foto: Linus Johansson

VIF:s bästa spelare: ”Vi körde över dem i första”

Vimmerby IF startade hemmamatchen mot Värmbol på ett utmärkt sätt. Redan efter tolv minuter ledde VIF med 2-0, som också blev slutresultatet. – Vi körde över dem i den första halvleken, konstaterade Oskar Stejdahl, Vimmerbys bästa spelare för dagen.

Annons:

Att Vimmerby inte tänkte släppa ytterligare en hemmamatch ifrån sig var tydligt från första sekund. Laget startade i ett rasande tempo och radade upp målchanser under den första kvarten. Två av dem resulterade i mål.

”Något vi har tjatat om”

Nollan spräcktes redan i den sjätte minuten, när Jimmy Svensson stod för en fin prestation och passade fram till Oskar Stejdahl, som avslutade kliniskt.

– Jimmy kom in bra i banan och jag kom i en löpning. Det är något vi har tjatat mycket om och det gav resultat i dag. När jag väl fick bollen försökte jag chippa den lite över målvakten, det var skönt att se den gå in, säger Oskar Stejdahl.

VIF fortsatte att trumma på och sex minuter senare kom också mål nummer två. Rickard Thuresson spelade fram Markus Ahl och tvåmålsledningen var ett faktum.

”Var jättebra”

Några fler mål blev det inte. Varken i den första eller andra halvleken. Men Vimmerby visade under de första 25 minuterna upp ett spel som laget inte har visat upp på hemmaplan tidigare den här säsongen.

– Första 25 var jättebra. Vi hade bra fart och målen var fina. Vi gick ned oss lite under den andra halvan av första halvlek, men jag tycker ändå att hela första var bra, säger VIF-tränaren Johan Carlsson.

Var första 25 det bästa ni har presterat i år?

– Det var bra fart från samtliga, jag skulle säga att det var snarlikt det vi presterade mot Konyaspor senast. Vi maxade första 20-25, sen är det inte konstigt att vi inte orkade köra på likadant efter det.

Blev ängsliga

Den andra halvleken bjöd inte på någon vacker fotboll. VIF hade svårt att få kontroll över spelet, men Värmbol hade å andra sidan förtvivlat svårt att skapa målchanser. Hemmasegern var aldrig i närheten av hotad.

– Vi blev lite ängsliga i andra när de bara stod och skickade långt. Det var deras spelsätt, att slå en långboll från mittback upp till deras nummer sju. Det blev en jobbig andra halvlek, men vi krigade och tog kampen och löste det bra, tyckte Johan Carlsson.

Vad tycker du om helheten på er insats?

– Helheten var absolut bra. Det viktigaste är att vi var bättre än dem och att vi tog tre poäng.

Stejdahls bästa

Oskar Stejdahl, som var hemmalagets bästa spelare, höll med sin tränare:

– I första körde vi över dem. Vi höll i bollen, visade oss och löpte mycket. I andra tryckte de väl på lite. Vi försökte hålla i, men lyckades inte riktigt med det. Det var mycket fram och tillbaka, men vi krigade på och jag tycker att vi gjorde det bra, säger Oskar Stejdahl.

Att Oskar Stejdahl på allvar har vuxit in i division två-kostymen råder det inga tvivel om.

– Oskar var riktigt bra, det här var hans bästa match så här långt. Han vann mycket dueller, framförallt i den första halvleken. I andra hamnade han lite fel, liksom resten av mittfältet, men krigade något enormt, berömmer Johan Carlsson.

Vimmerby är i skrivande stund tvåa i division två-tabellen. I nästa omgång väntar Södertälje på bortaplan.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt