Annons:

Viktig VIF-duo tillbaka i svår bortamatch

Oskar Stejdahl är tillbaka och tar plats på VIF:s mittfält. Foto: Linus Johansson

Viktig VIF-duo tillbaka i svår bortamatch

Fyra raka seriematcher utan seger. I kväll åker Vimmerby IF till Linköping för att bryta den trenden. – Vi har väldigt goda chanser att ta tre poäng. Så bra är vi, säger VIF-tränaren Johan Carlsson inför matchen mot Linköping City.

Annons:

Matchen mellan Linköping City och Vimmerby var tänkt som seriepremiär i division två. Så blev det dock inte, på grund av dubbelbokning av Linköping Arena. Istället kommer matchen, en mycket viktig sådan, att spelas i kväll.

I skrivande stund ligger Linköping trea i tabellen med sina 17 poäng. Vimmerby är sexa, tre poäng bakom. Då förstår ni vikten av matchen.

– I nuläget så är det ju den här släpande matchen som avgör om vi ska haka på i toppen. Det känns som en riktigt inspirerande och rolig uppgift, tycker Johan Carlsson.

Stark prestation

Vimmerby har fyra raka seriematcher utan seger bakom sig, där de två sista har slutat oavgjort. I söndag gjorde VIF en mycket stark första halvlek i 0-0-matchen mot Assyriska.

– Första halvlek där är något av det bättre vi har presterat i år, konstaterar Johan Carlsson.

Hur tungt var det att inte vinna den matchen?

– Jag var mer besviken efter en poäng mot Smedby i matchen innan än vad jag var över en poäng mot Assyriska. Då ser jag till prestationen vi gjorde. På något sätt blir det den som tar överhanden. Men visst hade det varit gott att få med sig en trea.

Svensson och Stejdahl tillbaka

Nu väntar alltså serietrean Linköping City på bortaplan.

– När jag såg dem såg de väldigt trötta ut. Men det verkar som att de har tänt till i de senaste omgångarna. För vår del handlar det om att fortsätta med det vi hittade i första halvlek mot Assyriska. Kan vi få Linköping att springa mycket så är mycket vunnet.

Jämfört med senast är Jimmy Svensson och Oskar Stejdahl tillbaka i truppen och går rakt in på mittfältet. Däremot saknas Allan Zizinga (avstängd) och Haris Dreco (stukad fot). Som bekant är också Ola Lindblom borta sedan tidigare.

Fakta

VIF-laget mot Linköping City:

Målvakt: Nic Rydholm.

Backlinje: Oskar Eriksson, Johan Lundin, Alexander Jonsson, Jonathan Fält-Öhr.

Mittfält: Gustavo Borges, Oskar Stejdahl, Markus Ahl, Jimmy Svensson.

Släpande anfallare: Karlo Goranci.

Anfall: Rickard Thuresson.

Bänk: Simon Larsson, Magnus Eriksson, Ludvig Lundqvist, Jacob Johansson, Jaafar Mohammed och Gustav Johansson (mv).

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt