Annons:

Viktig duo saknas i historisk match mellan SIF och HFK

Fredrik Ströberg och Jan Gunnarsson saknas när Storebror tar emot Hultsfred. Foto: Linus Johansson

Viktig duo saknas i historisk match mellan SIF och HFK

I kväll möts Storebro IF och Hultsfreds FK på Bruksvallen. En match med derbykaraktär. Men också ett möte som i stort sett helt saknar historik. – De har ju mer eller mindre alltid legat högre upp i seriesystemet. Men det har varit några heta möten de senaste åren, säger SIF-tränaren Per Bäckman.

Annons:

De senaste åren har Storebro och Hultsfred mötts i en del träningsmatcher Det har uteslutande varit fysiska matcher mellan två starka lag.

– Det brukar alltid bli rätt tufft och hårt när vi möts. Det blir nog en hel del kamp den här gången också, tror Per Bäckman.

”Inga derbykänslor”

Historiskt sett är det här troligen det allra första mötet mellan Storebro och Hultsfred i seriesammanhang.

– De har ju i stort sett alltid legat högre upp i seriesystemet och kommer från en annan kommun. Historiskt finns det inga derbykänslor mellan klubbarna. Det har väl blivit lite de sista åren när det varit en del heta möten. 

Lägger pressen på HFK

Hultsfred ligger just nu tvåa i tabellen och har vunnit sju av sina nio matcher. Storebro har, efter en tuff tid, vunnit sina två senaste matcher och har klättrat upp till en sjätteplats.

– Hultsfred har några riktigt tuffa spelare. Men det gör inget, det spelet har vi inga problem att möta upp. Vi har det svårare med lag som bara spelar på snabbhet och teknik.

Per Bäckman lägger över favoritskapet på Hultsfred.

– Som det ser ut just nu är vi ett mittenlag och de ett topplag så vi har ingen press på oss. De får stå som klar favorit, men jag påminner dem gärna om att de inte besegrat oss på tre år.

Gunnarsson får chansen

Storebro får klara sig utan den rutinerade duon Jan Gunnarsson och Fredrik Ströberg, som är på EM i Frankrike. Dessutom är Johan Karlsson skadad.

Troligen blir det Ola Gunnarsson som får vakta målet i Fredrik Ströbergs frånvaro. Thomas Svensson finns också i truppen, men den rutinerade burväktaren har varit skadad en längre tid.

– Ola har stått kontinuerligt i B-laget under säsongen. Thomas åkte på en lårskada i första B-lagsmatchen och har precis gjort sin första träning efter det, berättar Per Bäckman

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt