Annons:

Storebro ställs mot jumbon i omstarten

Har Robin Flöisbon konserverat storformen från våravslutningen? Det får vi svar på i kväll. Foto: Simon Henriksson

Storebro ställs mot jumbon i omstarten

I morgon drar fotbollssäsongen igång för Storebro IF igen. Laget ställs mot jumbon Tjust IF på hemmaplan. – Det ska bli skönt att spela matcher igen, säger tränaren Per Bäckman.

Annons:

De grönvita upplevde en mycket rörig vårsäsong, där laget drabbades hårt av skador och hamnade i en lång svacka. Efter en stark avslutning på våren har man dock god chans att komma bland de fem främsts som är garanterade spel i division fyra nästa säsong.

– Jag har aldrig varit med om något liknande med så mycket skador och frånvaro, så det blev en konstig vårsäsong. I de sista tre matcherna var vi knappt fullt lag, men det gick att anpassa sig och kriga till sig poäng ändå. Jag hoppas vi har haft vår skit nu och det ska bli väldigt roligt i höst.

Vill hänga kvar i fyran

De flesta skadade spelarna är tillbaka i laget. Saknas gör Jonas Fors med en ond rygg och Mohammed Ibrahim, som är upptagen med jobb. Korsbandsskadade Mats Andersson har tidigare meddelat att han lägger skorna på hyllan.

– Det ser bra och intressant ut. Jag tycker att vi ska kunna nosa på topp-fem, men tycker också att de fem främsta är bra fotbollslag. Målet för oss är att hänga i fyran på ett eller annat sätt.

Flöisbon i storform

Löpstarke Robin Flöisbon avslutade vårsäsongen urstarkt. I morgon bildar han anfallspar med Jimmi Wickström.

– Jag hoppas att han håller ihop det, då är han som ett nyförvärv. Han är jobbig att möta och vi har ingen som kan springa så mycket.

Målet vaktas av rutinerade Thomas Svensson, som gjorde en match i våras.

Startelvan ser ut så här: Thomas Svensson – Joakim Söderholm, Erik Pettersson, Janne Gunnarsson, Daniel Axelsson – Viktor Ström, Joakim Ivarsson, Johan Carlsson, Johan Karlsson – Jimmi Wickström, Robin Flöisbon.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt