Annons:

Vimmerby IF utan Nathalie i nyckelmatch

Alice Fröjd ersätter avstängda Nathalie Johansson i VIF:s nyckelmatch. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IF utan Nathalie i nyckelmatch

I morgon står Vimmerby IF inför en nyckelmatch. Tabelltrean FC Oscarshamn kommer till Arena Skobes. – Vinner vi kan vi titta uppåt i tabellen, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Båda lagen står på lika många poäng, 17, när hälften av serien har spelats. Och frågan är om inte seger krävs för att Vimmerby IF ska kunna jaga serieledaren Glömminge IF, som ligger åtta poäng före med en match mer spelad.

– Det är samma sak för oss och Oskarshamn. Det är en viktig match för bägge lagen, men vi försöker att inte tänka så mycket på tabellen utan tar en match i taget. Men det är några toppmöten nu och vinner kan vi kolla uppåt i tabellen.

Saknar Johansson

VIF gjorde en strålande höstpremiär när man i söndags besegrade just Glömminge på bortaplan. Tyvärr blev lagets stora stjärna Nathalie Johansson utvisad i den matchen och är avstängd nu.

– Vi får en annan dimension med Nathalie, hon är fantastisk duktig, men vi står inte och faller med en spelare. Nu får Alice Fröjd chansen i stället och jag tror på henne.

Hur ska ni besegra Oscarshamn?

– Jag tror stenhårt på vårt lag och vet vilka kvalitéer vi har. Vi ska undvika dipparna i matcherna som vi har haft och ligga rätt i våra positioner.

Lundberg tillbaka

Även Emilia Nilsson missar matchen eftersom hon är bortrest. Tillbaka i laget är Alice Juneskog och Amanda Lundberg.

Startelva: Kicki Rödin – Moa Torstensson, Nathalie Milton, Hilda Ingvarsson, Amanda Lundberg – Maria Anspach, Alicia Strand, Malin Söderlund, Matilda Strömdahl – Anna Karlsson, Alice Fröjd.

Ersättare: Alice Juneskog, Malin Engström, Greta Koponen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt